Home Flokët Zbokthi: Çfarë është dhe përse krijohet?

Zbokthi: Çfarë është dhe përse krijohet?

by E Ll

Vështrim i përgjithshëm

Zbokthi është një gjendje e zakonshme që shkakton lëkurën e kokës të skuqet. Nuk është ngjitëse apo serioze. Por mund të jetë e sikletshme dhe e vështirë për tu trajtuar.

Zbokthi i butë mund të trajtohet me një produkt larës të butë.

Nëse kjo nuk funksionon, duhet kërkuar për zgjidhje të tjera.

Zbokthi është një formë e dermatitit seborrheik.

Simptomat

Shenjat dhe simptomat e zbokthit mund të shfaqen tek :

Lëkura e lëkurës dhe tek zona e skalpit

Flokët, vetullat, mjekra,mustaqet dhe supet

Shenjat dhe simptomat e zbokthit mund të shfaqen si :

Kruajrje e kokës

Lëkurë e kokës me kore (tek foshnjat)

Shenjat dhe simptomat mund të jenë më të rënda nëse jeni të stresuar dhe ato priren të shumëfishohen në stinët e ftohta dhe të thata.

Shkaqet

Zbokthi mund të ketë disa shkaqe:

Lëkura e acaruar

Lëkura e yndyrshme

Lëkura e thatë

Infeksione si malassezia (që ushqehet me vajrat në lëkurën e kokës së shumicës së të rriturve)

Ndjeshmëria ndaj produkteve të kujdesit të flokëve (dermatiti i kontaktit)

Sëmundje të tjera të lëkurës, të tilla si psoriaza dhe ekzema

Faktoret e rrezikut

Pothuajse të gjithë mund të kenë zbokth, por faktorë të caktuar mund t’ju bëjnë më të ndjeshëm:

Mosha – Zbokthi zakonisht fillon në moshën madhore dhe vazhdon deri në moshën e mesme. Kjo nuk do të thotë që të moshuarit nuk kanë zbokth. Për disa njerëz, problemi mund të jetë i përjetshëm.

Të qenit mashkull – Zbokthi është më i përhapur tek meshkujt sesa tek femrat.

Sëmundje të caktuara – Sëmundja e Parkinsonit dhe sëmundjet e tjera që prekin sistemin nervor gjithashtu duket se rrisin rrezikun e zbokthit. Po kështu edhe të kesh HIV ose një sistem imunitar të dobësuar rezulton në zbokth.

Zgjidhja

SOLIDUM

Spraji organik eleminon zbokthin por jo vetëm.

SOLIDUM gjithashtu vepron kundër rënies së flokëve dhe lufton infeksionet bakteriale.

Nxit rritjen e flokëve, ju jep flokëve volum, shkëlqim, i hidraton, i ushqen dhe ndihmon në rigjenerimin e tyre.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!