Home News Vetëm 3-vjeç dhe inteligjenca e saj konkurron IQ e Ajnshtajnit dhe Hawking.

Vetëm 3-vjeç dhe inteligjenca e saj konkurron IQ e Ajnshtajnit dhe Hawking.

by E Ll

E reja më e talentuar në botë përsa i përket IQ ka tërhequr vëmendje të jashtëzakonshme. E vogëla, e cila tashmë ka mësuar një gjuhë të dytë, u dërgua në komunitetin Mensa ku u bë bashkë me më të zgjuarit në botë.

Kashe Quest, jeton në shtetin e Kalifornisë në SHBA, edhe pse një fëmijë që po mëson ende të ecë tërhoqi vëmendjen e familjes dhe shumë personave të tjerë me aftësitë që kishte. Vogëlushja nënshtrua testi inteligjence dhe shënoi plot 146 pikë.

Testi i inteligjencës në të cilin Kashe Quest hyri ishte testi i inteligjencës i Mensës. Mensa quhet komuniteti i njerëzve më të zgjuar në botë. Kashe, inteligjentja më e re në botë me rezultatin e lartë që mori nga testi, gëzoi gjithashtu të drejtën të jetë anëtare e Mensa.

Tërhoqi vëmendjen e të gjithëve, veçanërisht familjes, me kuriozitetin dhe aftësitë. Ajo di  emërtimin e të gjithë elementëve në tabelën periodike, mund të identifikojë e të 50 shtetet e SHBA sipas formës dhe vendndodhjes, poi mëson spanjisht dhe  mund të deshifrojë modele puzzle.

Babai i Kashes tha se :”Ajo gjithmonë tentonte të zbulonte mjedisin e tij dhe të bënte pyetjen” pse “. Nëse ai nuk di asgjë rreth diçkaje, menjëherë kërkojë të dijë se çfarë është dhe si funksionon, dhe kur mëson, fillon të zbatojë. “

Familja e tij deklaroi se Kashe filloi të zhvillohej me shpejtësi që kur tha fjalën e parë. Më pas mësoi shpejt të bënte fjali që përmbajnë më shumë se 5 fjalë. Inteligjenca e Kashe, edhe gjatë vizitave mjekësore tërhiqte vëmendjen e mjekëve.  Në kontrollin e saj 18-mujor Kashe dinte format dhe ngjyrat e numrat. Në një kohë të shkurtër ajo gjithashtu përvetësoi disa informacione bazë të shkollës fillore dhe të mesme.

Gjatë periudhës së karantinës familja e Kashes, e cila nuk dëshironte që situata të ndikonte në zhvillimin shoqëror, themeloi një kopsht me 12 persona në mjedisin e shtëpisë. Ndërsa biseduan rreth folur vendimeve që prindërit kanë marrë në lidhje me zhvillimin e Kashes, mamaja u shpreh: ” Mendoj se ky test na dha sigurinë rreth inteligjencës së saj. Ne duam të sigurohemi që t’i japim gjithçka që nevojitet përsa i përket zhvillimit dhe kuriozitetit që i vjen natyrshëm. Për ta bërë këtë, ne donim të bënim pjesën tonë.” Ajo gjithashtu shtoi :“ Kashe është ende tre vjeç dhe duhet të shoqërohet me moshatarët e saj. Kujdesemi të mos i ushtrojmë asnjë lloj presioni.”

Kashe është me të vërtetë një zonjushë e vogël e veçantë. Mezi presim të shohim të rritet dhe të japë kontributin e saj unik në shërbim të njerëzimit.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!