Home News Thesar pak i fshehur ? Kanabisi mund t’i sjellë Gjermanisë 5 miliardë dollarë në vit.

Thesar pak i fshehur ? Kanabisi mund t’i sjellë Gjermanisë 5 miliardë dollarë në vit.

by E Ll

Sipas një sondazhi, legalizimi i kanabisit mund t’i sjellë Gjermanisë të ardhura vjetore nga taksat dhe kursime të kostos prej rreth 4.7 miliardë euro (5.34 miliardë dollarë) dhe të krijojë 27,000 vende të reja pune.

Kancelari në pritje Olaf Scholz dhe socialdemokratët e tij të qendrës së majtë (SPD) janë në bisedime me ambientalistët, të Gjelbrit pro-shpenzuesve dhe Demokratët e Lirë (FDP) libertariane, miqësore ndaj biznesit për të ndërtuar një koalicion trepalësh.

Negociatorët për SPD, të Gjelbrit dhe FDP janë ende duke përpunuar detaje të marrëveshjes së tyre të koalicionit, duke përfshirë rregullat sipas të cilave shitja dhe përdorimi i kanabisit rekreativ do të lejohej dhe rregullohej në ekonominë më të madhe të Evropës.

Sondazhi i Institutit për Ekonominë e Konkurrencës (DICE) në Universitetin Heinrich Heine në Duseldorf, dhe i porositur nga shoqata gjermane e kërpit, zbuloi se legalizimi i kanabisit mund të çojë në të ardhura shtesë tatimore prej rreth 3.4 miliardë euro në vit.

Në të njëjtën kohë, ai mund të sjellë kursime në sistemin policor dhe gjyqësor prej 1.3 miliardë euro në vit duke krijuar dhjetëra mijëra vende pune në ekonominë e kanabisit.

Legalizimi i kanabisit në Gjermani do t’i jepte një shtysë një tregu evropian në balonë që pritet të jetë me vlerë më shumë se 3 miliardë euro të ardhura vjetore deri në vitin 2025, nga rreth 400 milionë euro këtë vit, sipas Raportit Evropian të Kanabisit nga firma kërkimore Prohibition Partners.

Përdorimi i kanabisit për qëllime mjekësore ka qenë i ligjshëm në Gjermani që nga viti 2017.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!