Home Art dhe Kulturë ‘The Godfather’ do të rikthehet në kinema pas 50 vitesh

‘The Godfather’ do të rikthehet në kinema pas 50 vitesh

by E Ll

Kumbari do të kthehet në kinematë e përzgjedhura për nder të 50-vjetorit të tij.

Paramount Pictures tha në një deklaratë për shtyp të enjten se filmi i vitit 1972 do të ketë një shfaqje të kufizuar teatrale në teatrot AMC në Shtetet e Bashkuara.

Kumbari do të shfaqet në Dolby Vision dhe Dolby Cinema duke filluar nga 22 shkurt.

Për më tepër, trilogjia e Kumbarit – The Godfather (1972), The Godfather Part II (1974) dhe The Godfather Part III (1990) – është restauruar dhe do të jetë e disponueshme në 4K Ultra HD për herë të parë duke filluar nga 22 mars. Filmat janë bazuar në romanin e Mario Puzos The Godfather.

“Jam shumë krenar për The Godfather, i cili sigurisht përcaktoi të tretën e parë të jetës sime krijuese”, tha regjisori Francis Ford Coppola në një deklaratë. “Me këtë nderim të 50-vjetorit, jam veçanërisht krenar që përfshihet “The Godfather” e Mario Puzo, Coda: Vdekja e Michael Corleone, pasi kap Marion dhe vizionin tim origjinal në përfundimin përfundimtar të trilogjisë sonë epike.”

“Është gjithashtu kënaqësi të festosh këtë moment historik me Paramount së bashku me fansat e mrekullueshëm që e kanë dashur për dekada, brezat e rinj që e shohin ende të rëndësishme sot dhe ata që do ta zbulojnë për herë të parë”, shtoi ai.

The Godfather luajnë Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Richard Castellano, Robert Duvall dhe Diane Keaton. Pacino dhe Keaton vazhduan të luanin në The Godfather Part II dhe The Godfather Part III, të dyja të drejtuara nga Coppola.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!