Home News Tetë emigrantë gjenden të vdekur në brigjet e Spanjës.

Tetë emigrantë gjenden të vdekur në brigjet e Spanjës.

by E Ll

Trupat, përfshirë tre gra dhe një fëmije, gjenden në brigjet e Almeria.

Trupat e tetë emigrantëve, janë shpëlarë në brigjet e Spanjës jugore.  “Midis të Dielës dhe të Martës në mëngjes, tetë trupa u gjetën përgjatë bregut … të cilët vinin nga një ose më shumë anije,” thanë autoritetet Almeria të martën, duke treguar se ata u gjetën përgjatë një shtrirje 20 km (12.4 milje) të bregdetit.

Policia Civile Guardia po hetonte, shtuan ata.

Varkat ka të ngjarë të ishin nisur nga Maroku ose Algjeria, një udhëtim prej të paktën 200 km (124 milje) nëpër Mesdheun perëndimor, me shpresën për të arritur në Evropë.

Varkat me lëvizje më të shpejtë të përdorura nga kontrabandistët e njerëzve mendohet të jenë më të sigurta sesa anijet më të vogla prej druri dhe anijet prej gome të trasha që emigrantët ndonjëherë përdorin.

Deri më tani këtë vit, 10.701 emigrantë dhe refugjatë kanë arritur të prekin bregdetin jugor të kontinentit Spanjë ose Ishujt Balearikë nga deti. Një rritje prej 1,680 në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, sipas shifrave të ministrisë së brendshme deri më 14 shtator.

Organizata Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) tha se të paktën 238 kanë vdekur gjatë rrugës që nga fillimi i vitit.

Më vete, gjithsej 11,060 emigrantë kanë arritur të arrijnë në Ishujt Kanarikë të Spanjës nga brigjet e Afrikës Perëndimore, më shumë se dyfishi i 5,090 që arritën në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Emigrantët mbështeten tek kontrabandistët dhe rrezikojnë jetën e tyre në udhëtimin e rrezikshëm në det me anije të mbipopulluara.

Më shumë ikin nga varfëria, konflikti, puna e detyruar dhe kërcënime të tjera për jetën dhe mirëqenien e tyre, duke shpresuar të arrijnë në Evropë në kërkim të një jete më të mirë.

Kufizimet në udhëtimet ajrore dhe mbylljet e kufijve gjatë pandemisë COVID-19 gjithashtu kanë kontribuar pjesërisht në rritjen e trafikut, i cili vjen pavarësisht kontrolleve më të ashpra për të parandaluar kalimet mesdhetare në Evropë.

Rruga midis Libisë dhe Italisë ishte një nga më vdekjeprurësit këtë vit, me rreth 741 jetë të humbura, sipas IOM.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!