Home News Studimi izraelit zbulon se përforcuesi Pfizer COVID-19 mbron kundër Omicron

Studimi izraelit zbulon se përforcuesi Pfizer COVID-19 mbron kundër Omicron

by E Ll

Studiuesit izraelitë thanë të shtunën se zbuluan se një kurs me tre goditje të vaksinës Pfizer/BioNTech (PFE.N), (22UAy.DE) COVID-19 siguroi mbrojtje të konsiderueshme kundër variantit të ri Omicron.

Gjetjet ishin të ngjashme me ato të paraqitura nga BioNTech dhe Pfizer në fillim të javës, të cilat ishin një sinjal i hershëm se injeksionet përforcuese mund të ishin çelësi për të mbrojtur kundër infeksionit nga varianti i sapo identifikuar.

Studimi, i kryer nga Qendra Mjekësore Sheba dhe Laboratori Qendror i Virologjisë i Ministrisë së Shëndetësisë, krahasoi gjakun e 20 personave që kishin marrë dy doza vaksinash 5-6 muaj më parë me të njëjtin numër individësh që kishin marrë një përforcues një muaj më parë.

“Njerëzit që morën dozën e dytë 5 ose 6 muaj më parë nuk kanë asnjë aftësi neutralizimi kundër Omicron. Ndërsa ata kanë disa kundër Delta (sforci),” tha Gili Regev-Yochay, drejtore e Njësisë së Sëmundjeve Infektive në Sheba. gazetarët.

“Lajmi i mirë është se me dozën përforcuese rritet rreth njëqindfish. Ka një mbrojtje të konsiderueshme të dozës përforcuese. Është më e ulët se aftësia neutralizuese kundër Delta, rreth katër herë më e ulët,” tha ajo.

Ekipi izraelit tha se ata punuan me virusin aktual ndërsa kompanitë përdorën atë që njihet si një pseudovirus, i cili ishte bio-inxhinieruar për të pasur mutacionet karakteristike të Omicron.

Hulumtimi izraelit pason një studim nga Afrika e Jugut që zbuloi se varianti Omicron mund të shmangë pjesërisht mbrojtjen nga dy doza.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!