Home Art dhe Kulturë Squid Game : Çfarë duhet të dish për serialin më trend të momentit …

Squid Game : Çfarë duhet të dish për serialin më trend të momentit …

by E Ll

Lojërat e pafajshme për fëmijë bëhen vdekjeprurëse në këtë seri koreane që për momentin është nr. 1 në popullaritet.

Shfaqja numër 1 në Netflix është një seri koreane me një emër të çuditshëm. Squid Game, e publikuar më 17 shtator, është një seri me nëntë episode që flet për një botë ku lojërat e fëmijëve bëhen vdekjeprurëse. Squid Game është drama e parë koreane që arriti vendin e parë në Netflix, duke e kapur atë moment historik vetëm katër ditë pas publikimit të saj. E përgjakshme dhe e dhunshme, por gjithashtu që krijon varësi. Ja çfarë duhet të dish për shfaqjen jashtëzakonisht të popullarizuar.

Paralajmërim: Ke disa spoilerë të vegjël përpara, megjithëse do të shpjegoj vetëm bazat e shfaqjes, jo kush jeton ose vdes.

Për çfarë bëhet fjalë ?

Squid Game fokusohet në një grup njerëzish të dëshpëruar në borxh, në Korenë e Jugut. Ata së pari mashtrohen në një turne vdekjeprurës të lojërave për fëmijë, por më pas shumë prej tyre dalin vullnetarë të kthehen, duke kuptuar se lojërat mund të jenë shansi i tyre i vetëm për të fituar paratë që u duhen për të mbijetuar. Para të mëdha janë në rrezik – 45 miliardë dollarë të Koresë së Jugut, që përkthehen në 38 milionë dollarë amerikanë (27 milionë paund, 52 milionë dollarë australianë). Por shanset për të mbijetuar nuk janë të mira.

Duke parë Squid Game do të të kujtohet ndoshta Hunger Games ose Hostel dhe filma të tjerë horror kur një grup VIP-ash vijnë të maskuar për të vënë bast dhe brohoritur për vdekjet. Por Squid Game nuk ndihet si një kopje-është një seri dramë/horror e bërë mirë. Historitë e pasura janë zhvilluar jo vetëm për garuesit e dëshpëruar, por për ata që drejtojnë lojën. Sigurohu që të mos humbasësh episodin përfundimtar, i cili është një slitë e vërtetë.

Çfarë do të thotë emri Squid Game?

Në episodin e parë, personazhi kryesor Seong Gi-hun (i luajtur nga Lee Jung-jae) shpjegon se Squid Game ishte një lojë që fëmijët në lagjen e tij dikur luanin në një fushë në formë kallamari. Asnjë spoiler, por vetë Squid Game përfundimisht shfaqet si turne vdekjeprurës.

Pse duhet të shikosh lojën ?

Nuk ka dyshim që shfaqja ka një temë të errët dhe gjaku buron lirshëm. Shikimi i lojërave të fëmijëve të shndërruara në beteja vdekjeprurëse është shqetësuese dhe nuk është për të gjithë. Por personazhet janë të zhvilluar mirë dhe aksioni lëviz shpejt.  

Personazhi kryesor Seong Gi-hun është një baba i dëshpëruar për të cilin është e lehtë të duartrokasësh, por ai nuk është i përsosur-ka një episod zemërthyer ku veprimet e tij çojnë në një vdekje shqetësuese. Konkurrentët e tjerë përfshijnë një burrë të moshuar që bëhet gjyshi i grupit, një refugjat nga Koreja e Veriut, një gangster me një tatuazh gjarpri në fytyrë, dhe një njeri me arsim të lartë i cili ishte krenaria e qytetit të tij të lindjes, por nuk e përmbush plotësisht potencialin e tij.

Personazhet prezantohen shpejt dhe më pas lojërat janë duke u zhvilluar. Pasi të kesh parë një episod, është e vështirë të mos vazhdosh të kthehesh për më shumë, edhe nëse vetëm për të parë se kush i mbijeton lojës tjetër të përdredhur. Dhe pastaj … vjen fundi.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!