Home Kuriozitet Sondazh : Pothuajse 1 në 10 nëna nuk është e sigurt se kush është babai i fëmijës

Sondazh : Pothuajse 1 në 10 nëna nuk është e sigurt se kush është babai i fëmijës

by E Ll

Gati 1 në 10 nëna nuk e di se kush është i ati i fëmijvs së tyre, sipas një sondazhi të ri dhe të papritur në Mbretërinë e Bashkuar.

Pyetja në lidhje me identitetin atëror u përfshi në një sondazh më të gjerë rreth gënjeshtrës, i porositur nga Topp Morning Casino dhe i publikuar të hënën.

Kompania anketoi 1000 nëna britanike, duke gjetur se “7.8% pranuan se gënjejnë mbi prejardhjen biologjike të fëmijëve të tyre”.

“Ne ishim të tronditur,” tha një përfaqësues i Topp Morning Casino në faqen e tyre të internetit për rezultatet e sondazhit.

“Kjo do të thotë se ka potencialisht 2.1 milionë çifte në MB ku babai nuk është ai biologjik.”

Një studim identik i nënave amerikane nuk është kryer, por sondazhe të shpeshta për identitetin atëror janë bërë gjatë viteve, me rezultate të ndryshme.

Seriali i dokumentarëve australianë “Who’s Your Daddy?”, i publikuar në vitin 2014, referonte raportet se deri në 30% të atësisë janë atribuar gabimisht.

Sociologu Michael Gilding, i cili u shfaq në program, tha se statistikat tronditëse filluan të qarkullonin në mediat e Mbretërisë së Bashkuar gjatë viteve 1970, por kurrë nuk u mbështetën nga kërkime adekuate.

Gilding i tha programit se përqindja reale ka të ngjarë të jetë shumë më e ulët – si në Australi ashtu edhe në Shtetet e Bashkuara.

Pas analizimit të të dhënave, Gilding vlerëson se numri është më pak se 10%.

Ndërkohë, një studim i vitit 2005 nga Journal of Epidemiology and Community Health vlerësoi se 4 përqind e baballarëve amerikanë po rrisnin një fëmijë që ata nuk e dinin se nuk ishte biologjikisht i tyre.

Ndërsa sondazhi i Topp Morning Casino zbuloi se një përqindje relativisht e lartë e grave britanike mund të kenë gënjyer për identitetin atëror të foshnjës së tyre, ai zbuloi gjithashtu se burrat gënjejnë më shumë se gratë.Sondazhi zbuloi se më shumë se gjysma e meshkujve (50.2%) pranojnë se gënjejnë në baza ditore, ndërsa vetëm 36% e grave pranojnë se janë të pavërteta çdo ditë.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!