Home Flokët Si t’i ndihmoni flokët tuaj që të rriten më shpejt?

Si t’i ndihmoni flokët tuaj që të rriten më shpejt?

by admin

Flokët rriten në mes 0,3-0,5 mm në ditë, 1 deri në 1,5 cm në muaj dhe 12 deri në 15 cm në vit. Ka disa mënyra si t’i ndihmoni flokët tuaj të forcohen dhe të mos këputen lehtësisht.

1. Pritini

Prerja e flokut jo vetëm që heq pjesën e dëmtuar, por gjithashtu ndihmon në ruajtjen e shëndetit të flokëve tuaj.

2. Merrni ndihmë nga disa përbërës organik

Aplikimi i disa përbërësve direkt në flokë dhe lëkurën e kokës gjithashtu është e këshillueshme. Për shembull, lëng hithre, bimën e bishtit të kalit, mente që i japin ushqim flokut dhe përmirësojnë rritjen.

Ata jo vetëm që ndihmojnë me rritjen, por edhe ndihmojnë me shëndetin e përgjithshëm të lëkurës së kokës dhe flokut tuaj.

3. Ndërroni jastëkun tuaj të pambukut për një prej mëndafshi

Ky është një ndryshim i lehtë që mund të bëni për të ndihmuar rritjen e flokëve. Në vend të pambukut, kaloni në jastekë të mëndafshtë ose saten që janë vërejtur të dobishëm për të rritur flokët. Arsyeja prapa kësaj është se butësia e pëlhurës mëndafshi dhe saten, në krahasim me pambukun, është më e mirë për flokët tuaj.

Mëndafshi ose sateni nuk shkaktojnë fërkime, gjë që i bën flokët më pak të elektrizuara apo të dëmtuara. Dhe në këtë mënyrë, djegia e flokëve është gjithashtu minimale.

4. Mënyra e saktë e tharjes së flokut pas larjes

Nuk ka rëndësi se sa e butë është peshqiri juaj, ajo gjithmonë do të kontribuojë në dëmtimin e flokëve të tua delikate të lagura. Gratë shpesh i mbyllin flokët pas larjes, e cila sigurisht nuk është e këshilluar pasi mund të shkaktojë dëmtime të fijeve të flokëve, ndërsa ata marrin fërkim me fibra të endura të peshqirit.

Nëse misioni juaj për të rritur gjatësinë e flokëve tuaj është i vërtetë, përpiquni dhe qëndroni larg mjeteve të ngrohjes për flokë, si tharëse flokësh, drejtues dhe bërës kaçurrelash. Çdo lloj nxehtësie shkakton dëmtimin e flokëve tuaj. Ju mund të përdorni një tharëse flokësh pasi flokët tuaj të paktën 60% janë të thata natyrisht. Ju duhet gjithashtu të përdorni llak për mbrojtjen e flokëve para se të përdorni një tharëse flokësh.

5. Lërini flokët tuaj të marrin frymë

Oraret tona të zëna dhe koha e kaluar jashtë na detyrojnë të përdorim disa gjëra në flokët tona. Kjo i bën flokët të lodhur dhe shumë më të prirur për t’u dëmtuar. Së pari, nëse misioni juaj është që të keni flokë të gjatë, mos e lidhni shumë ngushtë. Kjo tërheqje e panevojshme mund të shkaktojë këputje.

Flokët gjithashtu kanë tendencë për të kapur infeksione mikrobike të cilat mund të çojnë në rritjen e flokëve të varfër. Pra, është e rëndësishme që të merrni trajtime antimikrobiale kohë pas kohe për të lejuar që flokët të rriten pa ndonjë pengesë. Një tjetër gjë e rëndësishme për t’u mbajtur mend është që të mbuloni flokët tuaj kur dilni. Ngrohja e diellit mund të shkaktojë dëme të këqija në flokët tuaj ashtu si mundet në lëkurën tuaj.

6. Dieta ushqimore

Është vërejtur nga shkencëtarët se ngrënia e ushqimeve të caktuara mund të nxisin rritjen e flokëve. Në veçanti, këshillohen përbërësit e ushqimeve të pasur me biotinë ose vitaminë H, të cilat shërbejnë si lëndë djegëse për trupin. Ata kanë tendencë për të ndihmuar me metabolizmin e yndyrave, karbohidrateve dhe aminoacideve dhe ndihmojnë në ngritjen e nivelit të proteinave në trup. Kjo, nga ana tjetër, ndihmon flokët në një masë të madhe si flokët është e përbërë nga proteina.

Ushqime të pasura me biotinë janë qumështi, djathi, vezët, të gjitha llojet e arra, mish derri, mëlçi të gatuara, sardelet, salmon, lulelakër dhe avokado.

7.Mos i lani shpesh

Nuk është mirë të lani flokët shumë shpesh edhe nëse dëgjoni se nuk duhet të lejoni që flokët tuaj të jenë të pista. Është e drejtë që flokët e pastër të rriten më shpejt, por në të njëjtën kohë, larja e rregullt nuk do të bëjë asnjë të mirë. Larja e tij çdo ditë mund ta bëjë atë të thatë dhe të ndihmojë që ajo të humbasë vajrat natyrale esenciale.

Është gjithashtu e këshilluar që të masazhoni flokët me butësi dhe me lehtësi ndërsa i lani dhe krehini flokët tuaj më pas.

8. Kini durim

Flokët nuk mund të rriten brenda natës. Por stresi për këtë do të ketë një efekt negativ me siguri. Mesatarisht, një fije floku rritet një çerek inç deri në gjysmë inç në muaj. Edhe nëse kryeni të gjitha gjërat e mësipërme, ajo mund të rritet deri në 1 inç në max.

Pra, është e rëndësishme që të kesh durim, të ndjekësh planin e rritjes së flokëve dhe mos i ndalosh së bëri trajtime.
Flokë të shëndetshëm, të gjatë dhe të ndritshëm janë ëndrra e të gjithëve dhe një detyrë e vështirë në të njëjtën kohë. Ne shpresojmë se ju kemi dhënë zgjidhje për disa nga vështirësitë tuaja. Ju lutem ndani më shumë nga metodat që përdorni për të bërë mrekullitë tuaja të këndshme.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!