Home Këshilla Si të shpëtojmë nga linjat e qeshjes pa kirurgji

Si të shpëtojmë nga linjat e qeshjes pa kirurgji

by admin

Edhe pse linjat e qeshjes mund të përfaqësojnë përvoja të lumtura të jetës, këto rrudha në fytyrë që vijnë me moshën shpesh konsiderohen jo tërheqëse. Nëse kërkoni këshilla nga dermatologu juaj për linjat e qeshjes, ka shumë të ngjarë të rekomandojë mbushës të lëkurës ose kirurgji. Por nëse nuk doni t’i nënshtroheni një procedure invazive? Për fat të mirë, ka disa mundësi për të parandaluar dhe trajtuar linjat e qeshjes pa operacion. Vazhdoni të lexoni për të mësuar saktësisht se cilat janë linjat e qeshjes, çfarë i shkakton ato dhe produktet më të mira për t’u përdorur për linjat e qeshjes.

Cilat janë linjat e të qeshurit?

Linjat e qeshjes, të njohura edhe si linja të buzëqeshjes, janë linjat vertikale që shtrihen nga anët e hundës dhe lakohen rreth gojës dhe nganjëherë shtrihen deri në mjekër. Ekzistojnë dy lloje të linjave të të qeshurit: rrudha nasolabiale dhe palosja nasolabial. Rrudhja nasolabial është vija që shihni midis buzës së sipërme dhe faqes, dhe palosja nasolabial është lëkura që varet mbi atë rrudhë. Pothuajse të gjithë zhvillojnë të paktën linja të vogla kur plaken.

Çfarë i shkakton linjat e qeshjes?

Siç u përmend më lart, mosha është shkaku kryesor i linjave të qeshjes. Sidoqoftë, ka disa faktorë shtesë që mund të kontribuojnë në formimin e linjave të qeshjes në pothuajse çdo moshë, duke përfshirë sa vijon:

    Lëvizjet përsëritëse të fytyrës (duke buzëqeshur, duke qeshur, duke vrenjtur fytyrën dhe çdo shprehje tjetër e fytyrës)

    Probleme dentare

    Pirja e duhanit

    Përdorimi i tepërt ose kronik i alkoolit

    Abuzimi i drogës

    Dehidrimi kronik ose i rëndë

    Dietat me pak antioksidantë, yndyrna të shëndetshme dhe lëndë ushqyese të tjera thelbësore

    Historia e djegies nga dielli dhe / ose ekspozimi i tepruar ndaj rrezatimit UV

    Humbje ekstreme ose e shpejtë e peshës

    Sëmundje e rëndë ose kronike

    Higjiena e dobët e lëkurës

    Mungesa e stërvitjes

Ndryshimet në lëkurë që rezultojnë në vija të qeshura

Rrudhat nasolabiale shndërrohen në palosje nasolabiale për shkak të humbjes së forcës dhe elasticitetit të lëkurës që kishte dikur gjatë rinisë tuaj. Por çfarë ndodh saktësisht në lëkurë për ta shkaktuar këtë?

Ta themi thjesht, linjat e qeshjes shkaktohen nga humbja e dhjamit, humbja e proteinave të indit lidhës dhe / ose humbja e hidratimit. Më poshtë do të trajtojmë secilën nga këto në detaje në mënyrë që të dini saktësisht se çfarë i shkakton linjat e buzëqeshjes.

Humbja e dhjamit

Ndërsa plakeni, aq më shumë yndyrë humbni në fytyrë. Humbja e konsiderueshme e peshës gjithashtu mund të shkaktojë një ulje të sasisë së yndyrës në fytyrën tuaj. Konkretisht, pjesa e faqeve ka shtatë jastëkë dhjami që zbresin dhe zhvendosen me kalimin e kohës. Linjat e buzëqeshjes bëhen më të dukshme për shkak të kësaj humbje të vëllimit në faqe, gjë që bën që gjithçka të rrëshqasë poshtë për shkak të gravitetit.

Ulja e niveleve të kolagjenit dhe elastinës

Lëkura prodhon gjithashtu më pak proteina të indit lidhës kolagjen dhe elastinë me kalimin e moshës. Kolagjeni është një proteinë strukturore që është përgjegjëse për rezistencën, forcën dhe qëndrueshmërinë e lëkurës. Elastina është një proteinë mjaft elastike që lejon lëkurën të rifillojë formën e saj pas shtrirjes ose tkurrjes. Ndërsa kolagjeni e bën lëkurën të duket e trashë dhe e fortë, elastina lejon që lëkura të jetë elastike dhe e lakueshme. Pas moshës 20 vjeç, një person prodhon rreth 1 përqind më pak kolagjen në lëkurë çdo vit. Për më tepër, radikalet e lira mjedisore nga gjëra të tilla si ekspozimi i tepërt në UV dhe pirja e duhanit mund të degradojnë kolagjenin dhe elastinën. Nëse lëkura nuk ka mjaft nga këta përbërës të nevojshëm për të “kërcyer mbrapa” siç bëri kur ishe më i ri, linjat e qeshjes do të zhvillohen.

Humbja e hidratimit

Një ndryshim i fundit që ndodh në lëkurë që mund të çojë në linja buzëqeshjeje është humbja e hidratimit, kryesisht për shkak të lëkurës që prodhon më pak acid hialuronik me kalimin e moshës. Sipas një publikimi në revistën DermatoEndocrinology, ndryshimi më dramatik histokimik i vërejtur në plakjen e lëkurës është zhdukja e dukshme e acidit hialuronik në epidermë (shtresa e sipërme e lëkurës). Është e panjohur pse ndodh kjo. Acidi hialuronik është molekula kryesore e përfshirë në lagështinë e lëkurës. Në fakt, acidi hialuronik është në gjendje të mbajë më shumë ujë se çdo substancë tjetër natyrore – deri në 1000 herë peshën e tij në ujë! Pa një sasi të mjaftueshme të acidit hialuronik, lëkura bëhet e thatë dhe e hollë, duke e bërë atë më të prekshme nga graviteti. Në fund të fundit, lëkura ngadalë do të fillojë të ulet, duke rezultuar në vija të qeshura.

Si t’i parandaloni linjat e qeshjes?

Është e mundur të parandaloni që linjat e qeshjes të bëhen më të spikatura me moshën. Rishikoni listën e mësipërme të të gjithë faktorëve të jetesës që dihet se kontribuojnë në formimin e linjave të qeshjes. Adresimi i këtyre faktorëve është një mënyrë e shkëlqyeshme për të parandaluar linjat e qeshjes. Për shembull, qëndrimi i hidratuar, zvogëlimi i marrjes së alkoolit dhe ushtrimet janë të gjitha mënyra të thjeshta për të ndihmuar në parandalimin e linjave të qeshjes. Por mënyra më e mirë për të parandaluar linjat e qeshjes është përdorimi i produkteve të kujdesit për lëkurën që janë formuluar për të synuar shkaqet kryesore të këtyre linjave. Më poshtë do të diskutojmë produktet më të mira të kujdesit të lëkurës për të ndihmuar në përmirësimin e pamjes së linjave të qeshjes.

A duhet ta konsideroj operacionin për linjat e qeshjes?

Prerja kirurgjikale e linjave të qeshjes është një mundësi e përhershme për minimizimin e shfaqjes së palosjeve të thella nasolabiale. Gjatë kësaj procedure, një kirurg plastik i fytyrës do të presë palosjet e padëshiruara nasolabiale. Pastaj, skajet e lëkurës ridrejtohen me kujdes në një mënyrë që përfshin vendosjen e qepjeve kryesore nën lëkurë. Duke vendosur këto qepje strategjike nën lëkurën e vijës së buzëqeshjes, palosja bëhet shumë më e cekët. Shtresa aktuale e lëkurës mbyllet në mënyrë që të qëndrojë në vijën origjinale të buzëqeshjes.

Ndërsa prerja kirurgjikale është një zgjidhje e përhershme për linjat e qeshjes, ka shumë të meta në operacion. Për shembull, ky operacion është invazive dhe ka një kohë të gjatë shërimi. Shumica e njerëzve do të përjetojnë mavijosje dhe ënjtje pas operacionit në vijën e qeshjes, dhe këto efekte mund të zgjasin rreth 7 deri në 10 ditë. Ekziston gjithashtu një rrezik i infeksionit dhe dhëmbëza nëse prerja kirurgjikale nuk është kujdesur si duhet. Së fundmi, ky lloj operacioni është i shtrenjtë.

Si të shpëtoj nga linjat e qeshjes pa kirurgji?

Ndërsa parandalimi është kryesor, ne e pranojmë që zhvillimi i linjave të qeshjes është shpesh i pashmangshëm. Meqenëse operacioni ka disa disavantazhe, ne duam të shpjegojmë se si të shpëtojmë nga linjat e qeshjes pa operacion.

Një mënyrë për të ndihmuar të heqni qafe linjat e qeshjes pa kirurgji është duke ushtruar. Rritja e aktivitetit të përgjithshëm fizik dhe kryerja e ushtrimeve specifike të fytyrës mund të ndihmojë në zvogëlimin e pamjes dhe ashpërsisë së linjave të qeshjes duke i bërë muskujt e fytyrës më të aftë të mbajnë formën e tyre. Disa nga ushtrimet më të mira të fytyrës për linjat e qeshjes përfshijnë sa vijon:

Forconi orbicularis oris (muskulin që rrethon buzët tuaja). Duke përdorur gishtërinjtë tuaj tregues, lidhni cepat e gojës dhe tërhiqeni butësisht drejt anëve. Mbajeni këtë pozicion për disa sekonda. Tani punoni në anën e kundërt. Vizatoni qoshet e gojës tuaj drejt njëri-tjetrit, duke i rezistuar lëvizjes duke përdorur përsëri gishtat tregues. Relaksohuni dhe përsëritni ushtrimin 25 herë.

Buzëqeshja e rezistencës. Kryeni ushtrimin duke vendosur gishtërinjtë tuaj fort mbi linjat e qeshjes. Vazhdoni të buzëqeshni sa më gjerë me buzët e ndara. Mbajeni këtë pozicion për pesë sekonda. Relaksohuni dhe përsëritni ushtrimin 30 herë.

Gishtat e mëdhenj pranë syve. Vendosja e gishtave të mëdhenj pranë qosheve të syve, me gishtat e mbështetur në majë të kokës, ndihmon në zvogëlimin e dukshëm të linjave të qeshjes. Për të kryer këtë ushtrim, mbyllni sytë dhe rrëshqisni gishtat e mëdhenj larg nga sytë tuaj drejt tempujve tuaj. Mbajeni këtë pozicion për rreth 5 sekonda. Përsëriteni 10 herë.

Një mënyrë tjetër për të hequr qafe linjat e qeshjes pa operacion është përdorimi i produkteve të kujdesit të lëkurës që do të synojnë shkaqet kryesore të linjave të qeshjes: humbja e proteinave të indit lidhës dhe humbja e hidratimit (nuk ka produkte të kujdesit të lëkurës që mund të ndihmojnë në humbjen e yndyrës që ndodh me moshën ose humbjen e madhe të peshës). Meqenëse shumica e produkteve për kujdesin e lëkurës kundër plakjes janë formuluar për të synuar linjat e imëta, rrudhat dhe njollat ​​e moshës, me siguri po pyesni se cilat produkte mund të përdoren për linjat e qeshjes. Për t’ju ndihmuar, më poshtë kemi produktet më të mira që mund t’i përdorni për linjat e të qeshurave.

Produktet më të mira për linjat e qeshjes

Produktet më të mira të kujdesit të lëkurës për të ndihmuar në parandalimin e linjave të qeshjes dhe për të përmirësuar pamjen e linjave ekzistuese të qeshjes janë MERIDIEM i SKIN NOVIS dhe REPARANDO

MERIDIEM është një spraj hidratues i formuluar posaçërisht për plakjen e lëkurës. Formula përmban përbërës si ekstrakti i kalendulës dhe sherebela për të rritur hidratimin e lëkurës, ndërsa peptidet dhe proteina do të ndihmojnë në stimulimin e prodhimit të kolagjenit. Ju mund të kujtoni nga lart se linjat e qeshjes shkaktohen nga mungesa e hidratimit dhe humbja e proteinave të indit lidhës. Meqenëse spraji hidratues MERIDIEM nga SKIN NOVIS adreson të dyja këto çështje, ju mund të vini re se lëkura juaj duket dhe ndihet më e fortë dhe më rinore.

Mëso më shumë mbi MERIDIEM

Përqendrimi i REPARANDO është bioinxhinierik nga qelizat burimore të bimëve dhe përmban një kombinim të përqendruar të peptideve unike që do të ndihmojnë në stimulimin e prodhimit të Faktorëve të Rritjes Epidermale (EGF). Ndërsa plakemi, aftësia jonë për të prodhuar EGF zvogëlohet, duke rezultuar në shenjat kryesore që kontribuojnë në plakjen e lëkurës. Duke përdorur REPARANDO – krem 100% organik që stimulon prodhimin e faktorëve rigjenerues, lëkura do të rigjenerohet dhe tonifikohet.

Mëso më shumë mbi REPARANDO

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!