Home Këshilla Si të menaxhoni yndyrën në zonën T?

Si të menaxhoni yndyrën në zonën T?

by admin

Ju keni mijëra gjëndra dhjamore në lëkurën tuaj. Këto gjëndra janë përgjegjëse për prodhimin e sebumit, ose yndyra, e cilia ndihmon në mbrojtjen dhe hidratimin e lëkurës tuaj. Ndonjëherë, gjëndrat tuaja mund të krijojnë shumë vaj. Kjo mund ta bëjë lëkurën tuaj të duket me shkëlqim ose të rrisë rrezikun e aknevee.

Zona T është veçanërisht e prirur ndaj dhjamosjes dhe puçrrave – prandaj mund të jeni duke kërkuar mënyra për të menaxhuar yndyrën në këtë zonë.

Për fat të mirë, ju mund të bëni disa hapa për të menaxhuar një zonë T me vaj. Në këtë artikull, ne do të hedhim një vështrim më të afërt të zakoneve të kujdesit të lëkurës që mund të ndihmojnë në reduktimin e shkëlqimit të padëshiruar në këtë zonë.

Çfarë është një zonë T?

Zona juaj T është pjesa e fytyrës tuaj që përfshin:

  • Ballin
  • Hundë
  • Mjekrën

Si të kujdeseni për zonën T?

  1. Lani fytyrën çdo ditë

Ja kur duhet të lani fytyrën:

  • Në mëngjes, pasi të zgjoheni
  • Pas ushtrimeve
  • Në mbrëmje, para se të shkoni në shtrat
  • Aplikoni një hidratues

Nëse keni një zonë T me yndyrë  kremi hidratues, është një hap i rëndësishëm për hidratimin e lëkurës tuaj. Përsëri, nëse lëkura juaj është shumë e thatë, gjëndrat tuaja të yndyrës thjesht do të krijojnë më shumë yndyrë.

  • Përdorni make up me përbërje pluhuri

Nëse vendosni grim, sugjerohet të përdorni produkte me përmbajtje pluhuri në vend të kremit ose produkteve liquid. Pluhurat ju ndihmojnë në përthithjen e yndyrës së tepërt. Nëse dëshironi të përdorni përbërjen krem ose të produkte make up-i me përbërje të lëngshme zgjidhni produkte që nuk kanë vaj.

Ju gjithashtu mund të aplikoni një pluhur mattifikues në zonën tuaj T. I njohur gjithashtu si një pluhur fiksues make up-i, ky produkt është krijuar për të zvogëluar yndyrën dhe shkëlqimin. Ky lloj pluhuri është zakonisht i tejdukshëm, kështu që mund të përdoret për të gjitha llojet e lëkurave.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!