Home Këshilla Si të kuroni (dhe parandaloni) një djegie nga dielli?

Si të kuroni (dhe parandaloni) një djegie nga dielli?

by admin

Një djegie nga dielli është rezultat i ekspozimit të lëkurës tuaj ndaj rrezeve ultraviolet të dëmshme – veçanërisht rrezeve të rrezikshme UVB nga dielli. Djegiet nga dielli mund të duken të përkohshme por mund të shkaktojnë dëmtime afatgjata të lëkurës duke rritur ndjeshëm rrezikun e kancerit të lëkurës, rrudhave dhe njollave të diellit.

Meqenëse djegiet nga dielli janë relativisht të zakonshme, është e lehtë të mendosh se djegia nuk shkakton probleme në lëkurë. Por hulumtimet tregojnë se edhe një djegie e rëndë ka një ndikim të rëndësishëm në rrezikun tuaj për zhvillimin e kancerit të lëkurës. Djegiet nga dielli mund të rrisin rrezikun e zhvillimit të melanomës, e cila është forma më vdekjeprurëse e kancerit të lëkurës, me 80 përqind.

Ja si ta trajtoni një djegie nga dielli nëse keni një të tillë.

1. Hidratojeni

Kur merrni një djegie nga dielli, drita UV shkakton inflamacion në lëkurë. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të hidratoni lëkurën dhe të ndihmoni në riparimin e barrierës së lëkurës sa më shpejt të jetë e mundur. Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është nga jashtë-brenda. Për efektet më qetësuese të lëkurës, kërkoni një krem rigjenerues që përmban gjalpë shea, kalendulë, trumzë, bar pezmi i cili do ti dhurojë lëkurës kujdesin që i’u nevojitet.

Hidratimi nga brenda-jashtë mund të ndihmojë gjithashtu në trajtimin e një djegie nga dielli. Një djegie nga dielli tërheq lëngje në sipërfaqen e lëkurës larg pjesës tjetër të trupit. Për ta kompensuar, sugjerohet të hidratoheni mjaftueshëm.

2. Mbroni çdo flluskë

Është e rëndësishme që të mos shfaqen flluska. Nëse ju shfaqen mos i prekni. Jo vetëm që djegia do të shërohet më shpejt, por gjithashtu do të ulë rrezikun tuaj për të marrë ndonjë infeksion. Nëse djegia është e rëndë, vizitohuni tek dermatologu.

3. Luftoni dëmtimin e qëndrueshëm të radikalëve të lirë

Ndërsa një djegie do të shërohet brenda pak ditësh, dëmi nga radikali i lirë i bërë nga rrezet UV është përgjithmonë. Drita UV promovon prodhimin e radikaleve të lira, të cilat dëmtojnë kolagjenin dhe elastinën, si dhe dëmtojnë ADN-në e qelizave tuaja të lëkurës. Ky dëmtim shkakton efekte të plakjes së hershme dhe rrit rrezikun e kancerit të lëkurës. Aplikimi i një kremi rigjenerues organik do t’ju ndihmojë.

4. Parandaloni dëmtimin e mëtejshëm të diellit

Trajtimi më i mirë është parandalimi. Ndërsa lëkura juaj e djegur nga dielli është duke u shëruar, është tepër e rëndësishme ta mbroni atë nga ekspozimi i mëtejshëm i diellit. Qëndroni në hije, vishni rroba mbrojtëse dhe përdorni krem organik për mbrojtjen nga dielli.

Cili është produkti që sugjerohet për të kuruar dhe parandaluar djegiet?

Falë formulës revolucionare kremi rigjenerues REPARANDO përmban: Kalendulë (qetëson djegiet dhe promovon rigjenerimin e lëkurës), gjalpi i dhisë (ndihmon lëkurën që të rikuperohet shpejt), sherebelë (redukton skuqjet e lëkurës nga djegia), bar pezmi (trajton inflamacionet e lëkurës dhe e mbron lëkurën nga djegiet. Kremi rigjenerues REPARANDO: Mund të përdoret pas ekspozimit në plazh dhe tek personat që kanë pësuar djegie, duke përfshirë edhe fëmijët e vegjël. Krem organik që përmban: Gjalpë dhie, gjalpë Shea, Kalendulë, Trumzë, Sherebelë, Bar pezmi, Produkte blete.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!