Home Këshilla Si të dallojmë lëkurën e thatë nga ajo e dehidratuar?

Si të dallojmë lëkurën e thatë nga ajo e dehidratuar?

by admin

Si të dallojmë lëkurën e thatë nga ajo e dehidratuar?

Në shikim të parë, lëkurë “e thatë” dhe “e dehidratuar” duken si dy fjalë për të përshkruar të njëjtën gjë. Por kur bëhet fjalë për kujdesin për lëkurën, ato janë shqetësime krejtësisht të ndryshme që shkaktohen nga faktorë të ndryshëm.

Ekziston një ndryshim i madh midis lëkurës së thatë dhe të dehidratuar, megjithatë të dyja kanë tendencën të japin pothuajse të njejtën ndjesi – thjesht e thatë. Sidoqoftë, kur lëkura juaj ndihet e thatë, në të vërtetë mund të jeni dehidratuar dhe keni nevojë për ujë. Dallimi midis lëkurës së thatë dhe të dehidratuar është se lëkura e thatë është një lloj lëkure dhe lëkura e dehidratuar është një gjendje e përkohshme. Kjo do të thotë që ju mund të keni lëkurë të yndyrshme, të thatë ose të kombinuar, dhe ajo mund të dehidratohet përkohësisht. Nëse keni lëkurë të thatë, do të thotë që ju mungon yndyra. Ju keni lindur në këtë mënyrë dhe jeni të thatë kudo tjetër në trupin tuaj, duke përfshirë duart, lëkurën e kokës dhe këmbët. Kur përdorni hidratues dhe locione, zakonisht ndodh që ato të përthithen mjaft shpejt. Nëse keni një lëkurë të dehidratuar, lëkura juaj ka mungesë të ujit. Kjo mund të shkaktohet nga një sërë faktorësh duke përfshirë make up-in, dietën, përdorimin e gabuar të produkteve kozmetike, apo edhe motin.

Ekziston një ndryshim i madh midis lëkurës së thatë dhe të dehidratuar, megjithatë të dyja kanë tendencën të japin pothuaj të njejtën ndjesi – thjesht e thatë. Sidoqoftë, kur lëkura juaj ndihet e thatë, në të vërtetë mund të jeni dehidratuar dhe keni nevojë për ujë. Dallimi midis lëkurës së thatë dhe të dehidratuar është se lëkura e thatë është një lloj lëkure dhe lëkura e dehidratuar është një gjendje e përkohshme. Kjo do të thotë që ju mund të keni lëkurë të yndyrshme, të thatë ose të kombinuar, dhe ajo mund të dehidratohet përkohësisht. Nëse keni lëkurë të thatë, do të thotë që ju mungon yndyra. Ju keni lindur në këtë mënyrë dhe jeni të thatë kudo tjetër në trupin tuaj, duke përfshirë duart, lëkurën e kokës dhe këmbët. Kur përdorni hidratues dhe locione, zakonisht ndodh që ato të përthithen mjaft shpejt. Nëse keni një lëkurë të dehidratuar, lëkura juaj ka mungesë të ujit. Kjo mund të shkaktohet nga një sërë faktorësh duke përfshirë make up-in, dietën, përdorimin e gabuar të produkteve kozmetike, apo edhe motin.

Si të trajtohet lëkura e thatë dhe ajo e dehidratuar?

Mbajtja e trupit të hidratuar me shumë ujë është gjithmonë një hap i mirë për të filluar, kur keni të bëni me lëkurë të thatë apo të dehidratuar. Pasi të përcaktoni se cilat janë shkaqet që e bëjnë lëkurën të jetë e thatë ose e dehidratuar, përditësoni rutinën për kujdesin e lëkurës me produktet e duhura.

Dehidrimi i lëkurës është i përkohshëm dhe mund të lehtësohet me këshillat e mëposhtme:

Lani fytyrën me një pastrues

Përfundoni rutinën me një krem ​​hidratues kundër moshës

Këshillat e mëposhtme të kujdesit të lëkurës mund t’ju ndihmojnë të trajtoni dhe mirëmbani lëkurën e thatë

Shmangni përdorimin e ujit të nxehtë

Uji i nxehtë nuk është i këshillueshëm pasi ka tendencë ta thajë lëkurën, duke qenë se prish barrierat lipidike në lëkurë. Gjithashtu redukton edhe më shumë lagështinë.

Hidratohuni

Pas çdo dush ose larje fytyre, aplikoni një krem ​​ushqyes për fytyrën.

Pini shumë ujë

Ju duhet të përpiqeni të pini të paktën tetë deri në dhjetë gota ujë në ditë për të hidratuar siç duhet lëkurën tuaj.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!