Home News Si nëpër filma : Banka depoziton aksidentalisht 176 milionë dollarë në llogaritë e disa personave … në ditën e Krishtlindjes

Si nëpër filma : Banka depoziton aksidentalisht 176 milionë dollarë në llogaritë e disa personave … në ditën e Krishtlindjes

by E Ll

LONDËR – Mijëra njerëz morën një dhuratë surprizë në ditën e Krishtlindjeve të këtij viti, kur banka evropiane Santander depozitoi aksidentalisht 130 milionë paund (176 milionë dollarë) në 75,000 transaksione.

Gabimi ndodhi kur pagesat nga 2000 llogari biznesi në MB u përpunuan dy herë, që do të thotë se disa punonjës panë dyfishimin e pagave të tyre, ndërsa furnitorët gjithashtu morën më shumë se sa prisnin.

Banka tha se pagesat e dyfishta u shkaktuan nga një “çështje planifikimi” që tani është korrigjuar.

Tani po përpiqet të rikuperojë pagesat e gabuara, shumë prej të cilave kanë shkuar në llogaritë bankare të operuara nga bankat rivale.

“Na vjen keq që për shkak të një problemi teknik, disa pagesa nga klientët tanë të korporatave u dubluan gabimisht në llogaritë e marrësve,” tha një zëdhënës i Santander për CNBC.

“Asnjë nga klientët tanë nuk mbeti në asnjë moment jashtë pagesave si rezultat dhe ne do të punojmë shumë me shumë banka në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar për të rikuperuar transaksionet e dyfishta gjatë ditëve në vijim.”

Raportet sugjerojnë se incidenti mund të ketë dobësuar shpirtrat e disa stafit të listës së pagave në Ditën e Krishtlindjeve dhe Ditën e Boksit.

“Më shkatërroi periudhën e pushimeve sepse mendova se kisha paguar qindra mijëra gabimisht – mendova se kisha bërë diçka të gabuar”, thuhet i tha BBC-së një menaxher i listës së pagave. “Mendova se isha vetëm unë dhe se do të kisha telashe në punë.”

Menaxheri i listës së pagave shtoi se Santander nuk ka treguar se si bizneset duhet t’i shpjegojnë stafit pagesën e dytë ose nuk ka dhënë ndonjë informacion se si duhet të shlyhet, sipas raportit.

Santander tha se procesi për rikuperimin e fondeve është një proces i industrisë i njohur si “procesi i rikuperimit të gabimeve bankare”. Ai shtoi se ka filluar të punojë me banka të tjera në përputhje me procesin dhe se këto banka do të kërkojnë të rikuperojnë pagesat aksidentale nga llogaritë e klientëve të tyre.

Ai tha se gjithashtu ka aftësinë për të rikuperuar fondet drejtpërdrejt nga llogaritë e njerëzve.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!