Home News Shefi i kuzhinës më i mirë në botë na qenka nga …

Shefi i kuzhinës më i mirë në botë na qenka nga …

by E Ll

Kuzhinieri Daniel Boulud, i cili jeton në Nju Jork për gati 40 vjet, u emërua restoranti më i mirë në botë nga Les Grandes Tables du Monde të hënën për restorantin e tij kryesor “Daniel”.

Shoqata e 184 restoranteve kryesore në mbarë botën tha se vendasja e Lionit, e cila u transferua në Nju Jork në 1982, “mishëron, për shumë amerikano-veriorë, gastronominë franceze, apo edhe gastronominë, periudhën”.

Boulud, 66 vjeç, e përkufizon kuzhinën e tij si franceze në gatimin dhe teksturat e saj, por me produkte dhe shije amerikane. Përveç “Daniel”, i cili ka dy yje Michelin, në Nju Jork, shefi i kuzhinës ka restorante të tjera në Shtetet e Bashkuara, Kanada, Dubai, Singapor dhe Bahamas.

Boulud i tha AFP-së pasi u publikua lajmi se kjo e fundit në një listë të gjatë nderimesh përfaqësonte një “përkushtim profesional dhe me të vërtetë një shenjë miqësie dhe mbështetjeje nga kolegët” në një mjedis që shihet gjerësisht si jashtëzakonisht konkurrues dhe me presion të lartë.

Si të gjithë njujorkezët, Boulud mori një goditje të madhe në pandeminë Covid-19 që vrau të paktën 34,000 njerëz në qytetin e tij të adoptuar, i cili mbajti peshën kryesore të valës së parë të virusit në Shtetet e Bashkuara në fillim të vitit 2020.

Disa nga objektet e tij u mbyllën, por “Daniel” vazhdoi, duke ngritur një tarracë me strehë të mbuluar në trotuar “me ngrohje në dimër dhe me ajër të kondicionuar dhe muzikë në verë” për fansat e guximshëm.

Duke dalë nga pandemia, Boulud mendon se Nju Jorku do të mbetet “një nga pesë qytetet më tërheqëse në botë” dhe do të gëzojë gjithmonë një vend të spikatur në gastronominë franceze.

Kryeqyteti ekonomik dhe kulturor i Shteteve të Bashkuara dhe një mozaik kulturor prej 8.5 milionë banorësh, Nju Jorku është shtëpia e 183 restoranteve francezë, sipas konsullatës franceze.

“I dashuruar” me Nju Jorkun dhe tani një qytetar amerikan, Boulud ende mburret se është “më francezi nga të gjithë kuzhinierët francezë në Shtetet e Bashkuara” falë një “kuzhine që ka referencat e saj franceze”, por që “nuk ndalet kurrë së inovuari”.

Çmimi i një prej darkave të tij “të jashtëzakonshme” shkon në rreth 300 dollarë për kokë, duke përfshirë verën dhe shërbimin, sipas restorantit.

Shefi francez i Nju Jorkut, Daniel Boulud, u votua si më i miri në botë

Daniel Boulud mori një goditje të madhe në pandeminë COVID-19

Nju Jork: Kuzhinieri francez Daniel Boulud, i cili jeton në Nju Jork për gati 40 vjet, u emërua restoranti më i mirë në botë nga Les Grandes Tables du Monde të hënën për restorantin e tij kryesor “Daniel”.

Shoqata e 184 restoranteve kryesore në mbarë botën tha se vendasja e Lionit, e cila u transferua në Nju Jork në 1982, “mishëron, për shumë amerikano-veriorë, gastronominë franceze, apo edhe gastronominë, periudhën”.

Boulud, 66 vjeç, e përkufizon kuzhinën e tij si franceze në gatimin dhe teksturat e saj, por me produkte dhe shije amerikane. Përveç “Daniel”, i cili ka dy yje Michelin, në Nju Jork, shefi i kuzhinës ka restorante të tjera në Shtetet e Bashkuara, Kanada, Dubai, Singapor dhe Bahamas.

Boulud i tha AFP-së pasi u publikua lajmi se kjo e fundit në një listë të gjatë nderimesh përfaqësonte një “përkushtim profesional dhe me të vërtetë një shenjë miqësie dhe mbështetjeje nga kolegët” në një mjedis që shihet gjerësisht si jashtëzakonisht konkurrues dhe me presion të lartë.

Si të gjithë njujorkezët, Boulud mori një goditje të madhe në pandeminë Covid-19 që vrau të paktën 34,000 njerëz në qytetin e tij të adoptuar, i cili mbajti peshën kryesore të valës së parë të virusit në Shtetet e Bashkuara në fillim të vitit 2020.

Disa nga objektet e tij u mbyllën, por “Daniel” vazhdoi, duke ngritur një tarracë me strehë të mbuluar në trotuar “me ngrohje në dimër dhe me ajër të kondicionuar dhe muzikë në verë” për fansat e guximshëm.

Duke dalë nga pandemia, Boulud mendon se Nju Jorku do të mbetet “një nga pesë qytetet më tërheqëse në botë” dhe do të gëzojë gjithmonë një vend të spikatur në gastronominë franceze.

Kryeqyteti ekonomik dhe kulturor i Shteteve të Bashkuara dhe një mozaik kulturor prej 8.5 milionë banorësh, Nju Jorku është shtëpia e 183 restoranteve francezë, sipas konsullatës franceze.

“I dashuruar” me Nju Jorkun dhe tani një qytetar amerikan, Boulud ende mburret se është “më francezi nga të gjithë kuzhinierët francezë në Shtetet e Bashkuara” falë një “kuzhine që ka referencat e saj franceze”, por që “nuk ndalet kurrë së inovuari”.

Çmimi i një prej darkave të tij “të jashtëzakonshme” shkon në rreth 300 dollarë për kokë, duke përfshirë verën dhe shërbimin, sipas restorantit.

“Klientët duan të argëtohen, të spërkaten me verëra, dalin shumë. Ne i shohim me një rregullsi dhe një besnikëri që na qetëson”, tha Boulud, i cili tani mezi pret kthimin e vizitorëve nga Azia dhe Evropa.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!