Home Flokët Rënia e Flokëve: Simptomat, Diagnostikimi dhe Trajtimi

Rënia e Flokëve: Simptomat, Diagnostikimi dhe Trajtimi

by admin

Flokët kanë një cikël zgjatje nga 2 deri në 3 vite. Çdo fije floku rritet rreth 1 cm gjatë muajit në këtë faze. Rreth 90% e flokëve në kokën tuaj rritet gjatë gjithë kohës. Ndërsa 10% tjetër gjendet në gjendje pushimi. Pas një faze prej 3 apo 4 muajsh, flokët që janë në gjendje pushimi bien dhe flokë të reja fillojnë të dalin në vend të tyre.

Rënia e disa fijeve të flokëve gjatë këtij cikli është normale. Pork a disa njerëz që mund të përjetojnë rënie të madhe (më shume se sa është normale) të flokëve. Rënia e flokëve është çrregullim që mund të haset te meshkujt, femrat dhe fëmijët.

Çfarë është rënia masive e flokëve?

Rënia masive e flokëve zakonisht i referohet rënies së flokëve te meshkujt. Ky çrregullim njihet me emrin alopecia androgjenike. Ky është çrregullimi kryesor i cili e shkakton rënien e flokëve të meshkujt. Njerëzit të cilët e kanë këtë lloj të flokut zakonisht e trashëgojnë atë nga familja. Meshkujve kryesisht u bien flokët duke filluar nga balli e deri te maja e kokës. Ndërsa te femrat bëhet dobësimi i dukshëm i flokëve në të gjithë kokën.

Simptomat e rënies së flokëve

Te shumica e njerëzve, flokët bien gradualisht, për një periudhë më të gjatë kohore. Humbja e flokëve konsiderohet si rënie masive kur flokët dobësohen dukshëm apo në kokë fillojnë të shfaqen hapësira pa flokë. Në disa raste flokët mund të bien edhe njëherazi, pa paralajmërim. Kjo zakonisht ndodhë kur trupi ynë pëson ndonjë shok fizik apo emocional.

Çfarë e shkakton rënien masive të flokëve?

  1. Stresi
  2. Mos balancimi hormonal
  3. Post lindja
  4. Medikamente
  5. Sëmundje patologjike
  6. Infeksione
  7. Dieta ushqimore
  8. Trajtimi me kimikate

Rënia e Flokëve: Parandalimi

Rënia e flokëve nga mosha nuk mund të parandalohet sepse është gjenetike, pra trashëgohet gjeni nga familja.

Ndërsa disa lloje të tjera të rënies së flokëve mund të parandalohen. Ju mund ta parandaloni rënien e flokëve duke përdorur SOLIDUM nga SKIN NOVIS

Ndalon rënien e flokëve, nxit rritjen, ju jep flokëve volum, shkëlqim, i hidraton, i ushqen dhe ndihmon në rigjenerimin e tyre.

Përmban:

·  Hithër të certifikuar organike

·  Bimën e bishtit të kalit

·  Mente

Përdorimi: Spraj aplikohet në flokë gjysëm të tharë, pas larjes, dy herë në javë. Pas aplikimit të tij, nuk ka nevojë për shpëlarje. Koka duhet të jetë poshtë, fillon aplikimi i spray-it nga rrënja dhe deri në komplet gjatësinë e flokut. Bëhet pak masazh në skalpin e kokës dhe flokët mundësisht, lihen të thahen në mënyrë natyrale (ose të ekspozuara ndaj diellit në stinët e ngrohta)

·  Mund të përdoret nga të dyja gjinitë dhe nga të gjithë moshat

·  Përdoret dy herë në javë

·  Kliko këtu për të porositur online SOLIDUM 

·  SOLIDUM – kushton €45

·  Bëhen dërgesa në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni e Veriut.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!