Home News Rekord : Policia australiane konfiskon 140 milionë dollarë heroinë

Rekord : Policia australiane konfiskon 140 milionë dollarë heroinë

by E Ll

Policët australianë deklaruan se kapën dërgesën më të madhe të heroinës të zbuluar ndonjëherë në vend, me vlerë rreth 140 milionë dollarë australianë (104 milionë dollarë). Ky rast rezultoi në arrestimin e një shtetasi malajzian për importimin e drogës së paligjshme.

Dërgesa 450kg (990 paund) – e rëndë sa një piano e madhe – u zbulua në një enë mallrash detare me pllaka qeramike të dërguar nga Malajzia dhe drejtuar një biznesi në Melburn,  u shpreh policia në një deklaratë të Shtunën.

Policia nuk e emëroi personin e arrestuar, një praktikë tipike në Australi nëse policia nuk e konsideron identifikimin e të dyshuarit në interes të familjes së viktimës ose publikut.

Burri u akuzua për importim dhe tentim posedimi të një sasie komerciale të një droge të kontrolluar nga kufiri. Në këtë rast dënimi maksimal është burgim i përjetshëm.

Policia Federale Australiane po punonte me Policinë Mbretërore të Malajzisë (RMP), tha Krissy Barrett, Komisarja Jugore e Policisë Australiane Federale.

“Ne vazhdojmë të punojmë së bashku në identifikimin dhe prishjen e sindikatave të krimit të organizuar ndërkombëtar që kërkojnë të dëmtojnë të dy kombet tona dhe të gjenerojnë miliona dollarë fitime nga aktivitetet kriminale,” tha Barrett në një deklaratë.

Policia besonte se identifikimi i vendndodhjes së heroinës shpëtoi 225 jetë.

Bazuar në vlerësimet e tyre se kishte një vdekje në komunitetin australian për afërsisht çdo dy kilogram (4.4 paund) heroinë të konsumuar.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!