Home Këshilla Pse shkaktohet ekzema dhe si mund ta kurojmë?

Pse shkaktohet ekzema dhe si mund ta kurojmë?

by admin

Ekzema, është sëmundja kronike më e shpeshta që i ndodh lëkurës. Ajo mund të shfaqet në të gjitha moshat. Në varësi të kushteve të lëkurës ndahet në disa lloje ku përfshihen: dermatit atopik, dermatit nga një kontakt alergjik, dermatit nga një kontaktues irritues.

Cilat janë shkaqet që ndikojnë në shfaqjen e ekzemës?

Ekzema është një sëmundje inflamatore e lëkurës në të cilën është prishur barriera mbrojtëse. Kjo bën që lëkura të humbasë lagështinë dhe të bëhet e thatë.  Në disa raste mund të përfshijnë një kombinim të acarimit të lëkurës dhe alergjisë. Për shembull, dermatiti irritues shpesh ndodh në duart e njerëzve që shpesh i mbajnë ato të lagura.

Ndër faktorët e jashtëm që ndikojnë ne acarimin e dermatitit atopik përfshihen: detergjentët, ndryshimet e temperaturës dhe lageshtisë në ambient, stresi, etj.

Çfarë rekomandojnë dermatologët për personat që kanë ekzemë?

Disa këshilla që dermatologët sugjerojnë janë: lajeni lëkurën me ujë të ngrohtë jo të nxehtë, evitoni kohën e gjatë në dush, pas larjes thajeni mirë lëkuren; përdorni pastrues për fytyrën që kanë përbërës organik dhe që nuk e irritojnë lëkurën; mbajeni lëkurën gjithmonë të hidratuar me krem rigjenerues që do t’i dhurojë kujdesin e duhur lëkurës; përdorni veshje pambuku, tregoni kujdes me produktet e kujdesit të lëkurës. Përdorimi i kremrave rigjenerues është thelbësor në kujdesin ndaj ekzemës. Ato duhet të aplikohen vazhdueshëm në lëkurë, por veçanërisht pas larjes. Sigurohuni të zgjidhni produkte që kanë përbërës ,

Cili është produkti që rekomandohet dhe është efektiv për të kuruar ekzemën?

REPARANDO by SKIN NOVIS falë formulës unike revolucionare është i pasur me vitamina A, D, dhe E. Ingredientët 100% organik si; produkte blete që përmban kremi kanë veti anti-inflamatore dhe ndihmojnë lëkurën nga infeksionet e ndryshme që i shkaktohen. Ekzema mund të çojë në irritim, inflamacion në lëkurë dhe produktet e bletës që ky product përmban i dhuron lëkurës rigjenerim. Kremi gjithashtu përmban kalendulë – i pasur veti anti-inflamatore dhe anti-bakteriale; duke e qetësuar ekzemën.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!