Home Këshilla Pse shkaktohen njollat kafe në lëkurë?

Pse shkaktohen njollat kafe në lëkurë?

by admin

Njollat kafe janë të njohura ndryshe si njollat e plakjes së lëkurës.

Njollat ​​kafe shkaktohen nga prodhimi i tepërt i melaninës në lëkurën tuaj. Melanina është pigmenti që i jep ngjyrën lëkurës, flokëve dhe syve tuaj. Prodhohet nga qelizat e quajtura melanocite.

Cilat janë arsyet kryesore që njollat kafe shfaqen në lëkurën tuaj:

  • Ekspozimi në diell
  • Ndryshimet hormonale
  • Gjenetike
  • Mosha

Njollat ​​kafe, janë një pjesë e zakonshme e procesit të plakjes së lëkurës tuaj. Afërsisht 75 përqind e njerëzve mbi moshën 60 vjeç ka të ngjarë të kenë një ose më shumë nga këto njolla.

Për femrat, disa arsye të tjera për njollat ​​kafe ose errësimin e lëkurës në fytyrë janë ndryshimet hormonale, veçanërisht gjatë shtatzënisë.

A ka ndonjë mënyrë se si mund të parandalojmë njollat kafe në lëkurë?

Sigurisht! Ekspozimi në diell është faktori më i madh që mund të kontribuojë në errësimin e lëkurës. Mbrojtja e mirë UV përfshin:

Vendosjen e kremit kundër diellit çdo ditë me një SPF 30 ose më të lartë

Vendosjen e një kapele me cepa të gjerë ose përdorni një çadër për të bllokuar diellin.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!