Home Këshilla Pse makeup-i mund të përshpejtojë rrudhat? Çfarë sugjerohet të bëni?

Pse makeup-i mund të përshpejtojë rrudhat? Çfarë sugjerohet të bëni?

by Xh D

Në përgjithësi, “grimi shkakton rrudha” është një mit, POR ka një thelb të vërtetë. E thënë ndryshe, nuk është grimi që shkakton rrudha, por përbërja dhe mënyra si e mbani në lëkurë.

Ka disa lloje produktesh makeup-i që mund të bëjnë që lëkura juaj të thahet, duke shkaktuar atë që njihet si plakje e parakohshme. Disa nga përbërësit që thajnë lëkurën janë sulfatet, në veçanti përbërësit “sodium lauryl sulfate” dhe “sodium lauryl sulfate”. Këta përbërës mund të gjenden në shumë produkte, përfshirë shampot, fondatinën apo larësit.

Një tjetër mënyrë si makeup-i mund të shkaktojë rrudha lidhet me sa gjatë e mbani në lëkurë. Gjatë ciklit të gjumit, në lëkurë ndodh një proces insentiv i riparimit dhe ripërtëritjes së saj. Kur nuk hiqni grimin, mund të krijoni një pengesë që nuk lejon procesin dhe qelizat e lëkurës nuk rikuperohen me të tjera.

Pra, nuk është grimi në vetvete që mund të shkaktojë rrudha, por lloji i gabuar që ju zgjidhni dhe fakti që nuk e pastroni.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!