Home Mirëqenia Pilula antiCOVID. Kur mund të dalë në treg?

Pilula antiCOVID. Kur mund të dalë në treg?

by E Ll

Të gjithë e dimë se në periudhën Covid, vaksinat dhe vigjilenca janë bërë nevoja të domosdoshme dhe të menjëhershme. Të dyja supozohet se sigurojnë parandalimin dhe një sasi mbrojtjeje nga virusi vdekjeprurës.

Vaksinat e koronavirusit janë provuar efektive në minimizimin e rreziqeve të transmetimit te njerëzit. Gjithashtu është vërejtur se në rastet kur janë injektuar, vaksinat kanë zvogëluar shanset e shtrimit në spital tek pacientët. Sidoqoftë, duke pasur parasysh rritjen e numrit të infeksioneve që po përhapen sa hap e mbyll sytë, njerëzit kanë mbetur skeptikë.

Edhe pse vaksinat janë aktualisht mjeti më i mirë i disponueshëm kundër infeksioneve dhe varianteve të ngjashme me Coronavirus, shkencëtarët dhe profesionistët mjekësorë po punojnë për të zhvilluar mjete dhe metoda të reja për të menaxhuar pandeminë. Raportet e fundit sugjerojnë se gjigantët kryesorë farmacistë janë duke bashkëpunuar për të prodhuar pilula që mund të ndihmojnë në minimizimin e simptomave të COVID dhe rreziqeve apo ndërlikimeve. Sidoqoftë, se sa shpejt do të jenë të disponueshme këto pilula antivirale është nën spekulim.

Çfarë është pilula anti COVID-19?

Prodhuesit e ilaçeve po synojnë të krijojnë një pilulë, e cila u jep mundësinë atyre që figurojnë pozitiv në testin për COVID-19 në mënyrë që ajo të zbusë simptomat. Shpresohet se pilulat orale mund të ndihmojnë në parandalimin e përkeqësimit të simptomave të COVID-19 dhe të neutralizojnë virusin brenda pak ditësh.

Krahas Pfizer, kompania japoneze Shionogi po provon ilaçe antivirale të këtij lloji, siç është Ridgeback Biotherapeutics LP në partneritet me Merck.

Ashtu si çdo ilaç tjetër antiviral, pilula COVID gjithashtu do të punojë drejt neutralizimit të aftësisë së virusit për t’u përsëritur dhe shumuar. Vaksinat bllokojnë hyrjen virale në trup, pilulat antivirale i ndalojnë këto viruse të bëjnë dëme të tjera edhe pas infeksionit.

Sipas raporteve, pilula COVID është një ilaç antiviral që mund të merret nga njerëzit që rezultojnë pozitivë për koronavirus. Ilaçi antiviral gjithashtu do të ndihmojë në neutralizimin e virusit brenda pak ditësh, veçanërisht nëse simptomat janë të lehta.

Çfarë ndryshimi ka nga vaksinat COVID?

Edhe pse vaksinat COVID ofrojnë mbrojtjen më të mirë të mundshme kundër virusit, ilaçi antiviral mund të ndihmojë në menaxhimin e një infeksioni pasi personi mund të ketë kaluar COVID. Gjithashtu ndihmon në parandalimin e virusit pasardhës dhe në trajtimin e tij.

Kur mund të bëhet e disponueshme për publikun?

Kompania amerikane Merck ka marrë miratimin e FDA -së për ilaçin e saj oral antiviral Molnupiravir dhe tashmë ka arritur një marrëveshje në Shtetet e Bashkuara. Ilaçet eksperimentale të Pfizer janë ende në testim klinik.

Sidoqoftë, sipas raporteve, thuhet se ekziston mundësia të dalë në treg këtë vit.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!