Home News Përgatitje për të ftohtin ekstrem, nivele rekord priten në Metro Vancouver

Përgatitje për të ftohtin ekstrem, nivele rekord priten në Metro Vancouver

by E Ll

Mjedisi Kanadaja ka lëshuar paralajmërime për të ftohtin ekstrem, stuhi dimërore, reshje bore dhe erëra të ftohta Arktike në pjesën më të madhe të provincës.

Një “masë ajrore e ftohtë” është vendosur mbi B.C. Brendësia, tha agjencia federale të dielën, duke paralajmëruar se temperaturat më të ulëta gjatë natës mund të variojnë midis minus 30C dhe minus 50C me erën e ftohtë.

Rekordet u thyen në Agassiz, Burns Lake, Port Alberni dhe Vernon të dielën, me temperatura përkatësisht minus 11.9C, minus 38.6C, minus 12.3C dhe minus 19.2C.

Vernon bëri kërcimin më të madh – rekordi i mëparshëm për 26 dhjetor ishte minus 15.4 në 2008.

Paralajmërimet për të ftohtin ekstrem janë në fuqi për rajonin Cariboo, zonën 100 milje, rajonin e lumit të Paqes, malet Cassiar dhe Luginën Bulkley dhe Distriktin e Liqeneve.

Një paralajmërim është lëshuar gjithashtu për Fort Nelson, Williston, Yellowhead, McGregor, Prince George, Watson Lake, parqet Muncho Lake dhe Stone Mountain dhe rajonin Stuart-Nechako.

I ftohti do të zgjasë deri në mëngjesin e së hënës, parashikon Environment Canada, me pak moderim të temperaturës pasditen e së hënës.

Ndërkohë, paralajmërimet për erën e Arktikut janë lëshuar për rajonet e Bregut Qendror, ishullin e Vankuverit Lindor, Viktoria e Madhe, zonën Howe Sound, Metro Vancouver, Bregun Sunshine dhe Luginën e Fraserit.

Të dridhura të erës nën minus 20C priten midis natës së së dielës dhe të mërkurës, me “temperatura gati rekord” në fillim të javës, tha Environment Canada.

Qyteti i Vankuverit ka lëshuar një listë të objekteve me hapësira strehimi, duke përfshirë kishat Langara YMCA, Cascades dhe Tenth, Qendrën Evelyne Saller dhe Bud Osborn EWR.

Të dielën, temperaturat ishin 10 gradë Celsius nën mesataren sezonale për Vankuverin me një temperaturë maksimale prej minus 4 gradë Celsius dhe një erë të ftohtë prej minus 13 gradë Celsius.

Kushtet e dimrit nxitën gjithashtu një sërë këshillimesh udhëtimi dhe mbyllje të rrugëve në të gjithë krahinën, së bashku me anulimet e trageteve në Liqenin Upper Arrow të dielën në mëngjes.

Nëpërmjet DriveBC, Ministria e Transportit po dekurajon udhëtimet jo thelbësore në disa pjesë të Autostradave 1, 14, 17 dhe 3.

Një paralajmërim për reshje dëbore deri në katër centimetra është lëshuar gjithashtu për ishullin Lindor të Vankuverit.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!