Home News Për 100 milionë dollarë. Donald Trump padit mbesën e tij, cila është arsyeja?

Për 100 milionë dollarë. Donald Trump padit mbesën e tij, cila është arsyeja?

by E Ll

Ish -Presidenti Donald Trump po padit mbesën e tij dhe The New York Times për 100 milionë dollarë për atë që ai pretendon se ishte “një komplot i fshehtë” për të marrë të dhënat e tij tatimore.

Padia e ngritur në Gjykatën Supreme të Shtetit të Nju Jorkut në Qarkun Dutchess pretendon se gazetarët e Times “kërkuan pa pushim mbesën e tij, Mary L. Trump” për ta bindur atë që të merrte të dhënat e taksave të ish -presidentit nga zyra e avokatit të saj.

3 gazetarët e Times përmenden në padi: Susanne Craig, David Barstow dhe Russell Buettner. Në vitin 2019, ata fituan një Çmim Pulitzer për hetimin e tyre 18-mujor mbi financat e Trump, për të cilët gjykatësit thanë se “hodhën poshtë pretendimet e tij për pasuri të krijuara nga vetja dhe zbuluan një perandori biznesi të mbushur me dredhi taksash”.

Trump pretendon në padi se mbesa e tij u zbulua si burimi i dokumenteve që ishin kyç për raportimin e Times në librin e saj të vitit 2020 “Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man.”
“Shumë dhe kurrë mjaftueshëm: Si familja ime krijoi njeriun më të rrezikshëm në botë”.

Ato dokumente u mbajtën në zyrën e avokatit të Mary Trump pas zgjidhjes së pasurisë së babait të Trump, Fred C. Trump, i cili vdiq në 1999. Padia pretendon se Mary Trump ka shkelur një marrëveshje konfidencialiteti duke u siguruar dokumentet gazetarëve.

Pala paditëse akuzon gazetarët e Times se kanë nxitur Mary Trump të shkelë atë marrëveshje dypalëshe për të ndihmuar në prodhimin e asaj që ajo e përshkruan si një “raport të ashpër”.

“Mbulimi i Times mbi taksat e Donald Trump ndihmoi në informimin e qytetarëve përmes raportimit të përpiktë mbi një temë me interes të madh publik,” tha Danielle Rhoades Ha, një zëdhënëse e Times, në një email drejtuar USA TODAY.

“Kjo padi është një përpjekje për të heshtur organizatat e pavarura të lajmeve dhe ne planifikojmë të mbrohemi fuqishëm kundër tij.”

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!