Home News Papa Françesku: Njerëzit që adoptojnë kafshë shtëpiake mbi fëmijët kontribuojnë në humbjen e ‘njerëzimit’

Papa Françesku: Njerëzit që adoptojnë kafshë shtëpiake mbi fëmijët kontribuojnë në humbjen e ‘njerëzimit’

by E Ll

Papa Françesku kritikoi të mërkurën njerëzit që zgjedhin të kenë kafshë shtëpiake në vend të fëmijëve si egoistë.

Duke folur para një auditori të përgjithshëm për Shën Jozefin, babain tokësor të Jezusit, Papa Françesku tha se vendimi i Jozefit për të rritur Jezusin është “ndër format më të larta të dashurisë”, ndërsa tha se ata që adoptojnë kafshë shtëpiake në vend të fëmijëve kontribuojnë në humbjen e “njerëzimit”. .”

“Ne shohim që njerëzit nuk duan të kenë fëmijë, ose vetëm një dhe jo më shumë. Dhe shumë e shumë çifte nuk kanë fëmijë sepse nuk duan, ose kanë vetëm një — por kanë dy qen, dy mace. …Po, qentë dhe macet zënë vendin e fëmijëve”, tha Papa. “Po, është qesharake, e kuptoj, por është realiteti. Dhe ky mohim i atësisë apo amësisë na pakëson, na heq njerëzimin. Dhe në këtë mënyrë qytetërimi plaket dhe pa njerëzim, sepse humbet pasurinë e atësisë dhe amësia.Dhe atdheu ynë vuan, pasi nuk ka fëmijë”.

“Etërit nuk lindin, por bëhen”, tha ai. “Një burrë nuk bëhet baba thjesht duke sjellë një fëmijë në botë, por duke marrë përgjegjësinë për t’u kujdesur për atë fëmijë. Sa herë që një burrë pranon përgjegjësinë për jetën e një tjetri, në një farë mënyre ai bëhet baba i atij personi. .”

Ai shtoi se çiftet që kanë fëmijë biologjikisht duhet të konsiderojnë birësimin.

“Sa fëmijë në botë presin që dikush të kujdeset për ta”, tha ai. “Të kesh një fëmijë është gjithmonë një rrezik, qoftë natyrshëm ose me birësim. Por është më e rrezikshme të mos kesh ata. Është më e rrezikshme të mohosh atësinë, ose të mohosh amësinë, qoftë reale apo shpirtërore.”

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!