Home News Magjia e Elon Musk: Brazili synon partneritetin me SpaceX për të monitoruar pyjet e Amazonës.

Magjia e Elon Musk: Brazili synon partneritetin me SpaceX për të monitoruar pyjet e Amazonës.

by E Ll

Sao Paulo (CNN)

Brazili po kërkon të bashkëpunojë me SpaceX për të zgjeruar lidhjen e internetit në shkollat ​​rurale dhe për të mbrojtur Amazonën, tha të martën Ministri i Komunikimit i vendit, Fabio Faria.

Tweetet e Faria përfshijnë një video dhe foto të tij me themeluesin dhe CEO të SpaceX, Elon Musk, të cilin e takoi në Teksas.

“Ne mezi presim të ofrojmë lidhje për njerëzit më pak të shërbyer në Brazil…veçanërisht shkollat ​​dhe spitalet në zonat rurale,” thotë Musk në video, duke shtrënguar duart me Faria.

“Me një lidhje më të mirë, ne mund të ndihmojmë të sigurojmë ruajtjen e Amazonës dhe të monitorojmë Amazonën për t’u siguruar që nuk ka aktivitet të paligjshëm të prerjeve dhe shpyllëzimit,” thotë gjithashtu Musk.

Është e paqartë se si mund të duken kushtet e një partneriteti të tillë.

Projekti Starlink i SpaceX ofron internet me brez të gjerë përmes një rrjeti satelitor. Sipas faqes së saj të internetit, shërbimi është “i përshtatshëm në mënyrë ideale për zonat ku lidhja nuk ka qenë e besueshme ose plotësisht e padisponueshme”.

“Ne duam t’i bashkohemi teknologjisë që ata kanë zhvilluar me programin Wi-Fi të Brazilit të Ministrisë së Komunikimeve,” tha Faria në një deklaratë nga ministria e tij.

“Qëllimi ynë është të çojmë internetin në zonat rurale dhe vende të largëta, si dhe të ndihmojmë për të kontrolluar zjarret dhe shpyllëzimin e paligjshëm në pyllin e Amazonës”.

Instituti Kombëtar i Brazilit për Kërkimet Hapësinore (INPE) tashmë gjurmon shpyllëzimin në Amazon nëpërmjet imazheve satelitore. Megjithatë, Claudio Almeida, koordinator monitorimi i Amazon në INPE, i tha CNN se nuk kishte marrë asnjë konsultim në lidhje me bashkëpunimin e mundshëm të monitorimit me SpaceX.

SpaceX nuk iu përgjigj kërkesës së CNN për koment.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!