Home Kuriozitet Kriza prek dhe Trump-in. Për herë të parë në 25 vite, nuk është në Forbes.

Kriza prek dhe Trump-in. Për herë të parë në 25 vite, nuk është në Forbes.

by E Ll

Ish -presidenti amerikan Donald Trump dhe manjati i pasurive të paluajtshme dolën nga lista e Forbes 400 të njerëzve më të pasur të Amerikës për herë të parë në 25 vjet, raportoi revista.

Një raport i Forbes tha se Trump ka të njëjtën sasi pasurie sa kishte një vit më parë, por ai është ulur 600 milionë dollarë që nga fillimi i pandemisë COVID-19.

Pasuria e Trump është me vlerë rreth 2.5 miliardë dollarë, duke i lënë atij 400 milionë dollarë më pak se sa duhej për të hyrë në listën e Forbes të këtij viti.

Raporti tha se Trump kishte mundësinë e artë gjatë kohës së zgjedhjeve presidenciale në SHBA. “Kohët e fundit në zgjedhjet e vitit 2016, zyrtarët federalë të etikës po e shtyjnë Trumpin të heqë pasuritë e tij të patundshme. Kjo do t’i lejonte atij të riinvestonte të ardhurat në fonde të indeksit me bazë të gjerë dhe të merrte detyrën pa konflikt interesi,” thuhej në raportin e Forbes.

Sidoqoftë, ish -presidenti amerikan kishte vendosur të mbante në dorë pasuritë e tij.

“Në atë kohë, ata ishin me vlerë rreth 3.5 miliardë dollarë, pas zbritjes së borxhit.”

Revista deklaroi se Trump është fajtor për këtë rënie të renditjes. “Nëse Trump po kërkon dikë për të fajësuar, ai mund të fillojë me veten”.

Disa ditë para se të hynte në Shtëpinë e Bardhë, Trump kishte vënë në dukje se ai “në të vërtetë mund të drejtonte biznesin dhe të drejtonte qeverinë në të njëjtën kohë”.

“Nuk më pëlqen mënyra se si duket, por do të isha në gjendje ta bëja këtë nëse do të doja. Do të isha i vetmi që do të isha në gjendje ta bëja këtë,” kishte thënë Trump, siç citohet nga Forbes.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!