Home News Komunitetet indigjene në Meksikë zëvendësojnë të korrat e misrit me kanabis

Komunitetet indigjene në Meksikë zëvendësojnë të korrat e misrit me kanabis

by E Ll

Komunitetet indigjene në Oaxaca, Meksikë, po zëvendësojnë të korrat e misrit me kanabis në pritje të legalizimit të marihuanës në vend.

Çfarë po ndodh: Dhjetë komunitete në sierra formuan kolektivin Oaxaca Highlands dhe janë në proces të marrjes së lejeve në rritje.

Ata planifikojnë të përdorin bimën për të shitur produkte që përmbajnë CBD, pjata të aromatizuara me fara kanabisi dhe rroba dhe birrë të bërë me kërp.

Një vendim i Gjykatës së Lartë meksikane vitin e kaluar lehtësoi rregullat për marrjen e licencave për rritjen e kanabisit medicinal, gjë që është e ligjshme.

Një projekt-ligj kombëtar që do të dekriminalizonte kanabisin për qëllime rekreative është miratuar nga dhoma e ulët dhe një votim në Senat pritet për periudhën legjislative që fillon në shkurt.

Pamja e madhe: Kultivuesit e Oaxacan thonë se ka justifikim indigjen në rritjen e vetë kanabisit dhe përfitimin e drejtpërdrejtë.

Malësitë e Oaxaca dhe Guerrero janë shfrytëzuar për shumë vite nga organizatat e trafikut të drogës që detyrojnë banorët vendas të kujdesen për të mbjellat e drogës për to dhe të mbledhin lulekuqe opiumi për heroinën e shitur në SHBA.

Kjo krijoi një stigmë kundër popujve indigjenë që kultivonin marihuanë, pavarësisht nga të dhënat e grupeve vendase që e kishin bërë këtë për qëllime tradicionale dhe mjekësore që nga shekulli i 16-të.

Kolektivi shpreson se lejet do të ndihmojnë në krijimin e mundësive legale të punësimit në mënyrë që më pak Oaxacan të kenë nevojë të migrojnë në veri.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!