Home News Kina hap për automjetet autostradën nënujore

Kina hap për automjetet autostradën nënujore

by E Ll

Zyrtarët në një provincë kineze thanë se tuneli më i gjatë nënujor i vendit, i cili shtrihet 6.65 milje nën liqenin Taihu, është hapur pas gati katër vjetësh ndërtimi.

Zyrtarët e provincës Jiangsu njoftuan se tuneli, i vendosur në lindje të Shangait, u hap zyrtarisht për trafikun e automjeteve në të dy drejtimet.

Tuneli, i cili është rreth 57 metra i gjerë, përmban gjashtë korsi trafiku që funksionojnë nën dritat LED shumëngjyrëshe të krijuara për të parandaluar lodhjen e shoferëve që përdorin kalimin.

Tuneli, pjesë e autostradës Changzhou-Wuxi, filloi ndërtimin më 9 janar 2018 dhe kushtoi rreth 1.56 miliardë dollarë për t’u ndërtuar.Tuneli më i gjatë i autostradës nënujore në botë, tuneli Ryfast i Norvegjisë, shkon në një gjatësi prej 8.8 miljesh për të lidhur qytetet Stavanger dhe Strand.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!