Home Flokët Si të rrisni flokët me produkte organike?

Si të rrisni flokët me produkte organike?

by admin

Njeriu ka rreth 100 mijë fije floku dhe rreth 100 prej të tyre i humet çdo ditë. Ka disa arsye përse bien flokët: nga krehja, stilimi, digjen, dëmtohen apo bien për arsye shëndetësore.

Ky problem prek një numër shumë të madh personash dhe mënyrat që përdoren për ta ndalur janë të shumta.

Problemi serioz me flokët fillon kur sasia e rënies është më e madhe se kufiri që përmendëm më lart.

Duke qenë se është një problematikë që prek shumë njerëz, më poshtë gjeni disa këshilla të duhura se si duhet të silleni me flokët tuaj dhe nga ta filloni kurimin e plotë.

Mjekët sugjerojnë që rënien e flokëve ta trajtoni me rëndësinë e duhur dhe mjetet e duhura.

Kështu si fillim mund të bëni një vizitë në mënyrë që të kuptoni shkakun e vërtetë të kësaj humbje e më pas të kuroheni.

Idealja është ta trajtoni problemin nga afër që në rrënjë, pra me aplikimin e kurave direkte në flokët tuaj.

Ekspertët e SKIN NOVIS, thonë se mënyra më e mirë për t’i dhënë zgjidhje rënies së flokëve, është trajtimi me produkte organike.

Toksinat i dëmtojnë flokët tuaj, ndaj në çdo aspekt qëndroni larg tyre.

Mund të fokusoheni tek tre bimë që i sjellin shëndet dhe promovojnë rritjen e flokëve si hithra, bima e bishtit të kalit dhe mentja.

Gjethet e hithrës janë të pasura me silicë dhe squfur të cilat i bëjnë flokët më të shndritshëm e të shëndetshëm.

Bima e bishtit të kalit mund të përdoret nga burrat dhe nga gratë për të ndaluar rrallimin e flokëve.

Kjo bimë ndihmon në rritjen e flokëve për shkak të efekteve antioksiduese që përmban.

Mentja është një nga burimet më të mëdha të karotenit, antioksidantëve dhe antifungalëve të cilët largojnë tërësisht zbokthin.

Për fat të mirë të gjitha çfarë përmendëm më lart mund të gjendet edhe në territorin tonë.

Këto bimë medicinale trajtojnë më së miri problemin e humbjes së flokëve, në mënyrë shumë delikate e të shëndetshme.

Trajtimi bimor që i përmban  treja:

Mënyra më e mirë për të përfituar nga këto bimë siç thamë, është aplikimi i tyre drejtpërdejtë në skalp e flokë.

Përzierjen medicinale të të trejave së fundëmi mund ta gjeni në një produkt të vetëm me emrin SOLIDUM.

Ky spraj bimor është i dedikuar për të parandaluar humbjen e flokëve dhe stimuliumin e daljes së flokëve të reja.

Lufton infeksionet bakteriale të cilat mund të vijnë nga shkaqe të ndryshme e të dëmtojnë flokët tuaj.

Veçanërisht infeksionet e lëkurës të cilat shkatërrojnë skalpin dhe folikulat, duke shkaktuar zbokth dhe rënie të flokëve. SOLIDUM

SOLIDUM është i pasur me vitaminë A, kompleksin e vitminave B, vitaminën E, C dhe D.

Përmban minerale të njohura për veprimin e thellë në rrënjën e flokëve si seleni, zinku, magnezi dhe një sërë proteinash që ndihmojnë në trashjen e flokëve.

Kjo përzierje ndihmon në ushqimin me oksigjen të flokëve tuaj dhe në luftën kundër radikaleve të lira që shkaktojnë plakjen dhe dëmtimin e parakohëshëm.

Si t’a përdorni?

Spraj SOLIDUM aplikohet vetëm dy herë në javë, në flokë gjysëm të tharë pasi t’i keni larë si zakonisht.

Thani flokët lehtë me peshqir, ulni kokën poshtë dhe aplikoni SOLIDUM, duke filluar nga rrënja drejt gjatësisë së flokut.

Pasi të keni mbaruar me këtë hap masazhojeni skalpin me duar për disa momente e më pas lërini të thahen në diell nëse është mundësia ose duke përdorur një tharëse me veprim të ulët.

Formula delikate e tij nuk shkakton asnjë efekt anësor dhe vepron në rritjen graduale e të shëndetshme të flokëve duke forcuar rrënjën dhe parandaluar rënien e vazhdueshme.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!