Home News Joe Biden do të ketë audiencë me Papa Françeskun në Vatikan më 29 tetor

Joe Biden do të ketë audiencë me Papa Françeskun në Vatikan më 29 tetor

by E Ll

Presidenti i dytë katolik i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden dhe gruaja e tij Jill do të kenë një audiencë me Papën Françesku në Vatikan më 29 tetor

Shtëpia e Bardhë njoftoi se Presidenti amerikan Joe Biden, presidenti i dytë katolik i Amerikës dhe gruaja e tij Jill do të kenë një audiencë me Papën Françesk në Vatikan më 29 tetor.

Vizita e Biden në Vatikan do të vijë përpara pjesëmarrjes së tij në samitin e G20 në Romë më 30-31 tetor. Nga Italia, ai është planifikuar të udhëtojë në Glasgow për samitin e ndryshimit të klimës COP26.

“Ata do të diskutojnë të punojnë së bashku në përpjekjet e bazuara në respektimin e dinjitetit themelor njerëzor, përfshirë përfundimin e pandemisë Covid-19, trajtimin e krizës klimatike dhe kujdesin për të varfërit,”

tha Shtëpia e Bardhë në një deklaratë.

78-vjeçari Biden është një praktikues katolik, i cili merr pjesë në meshë të paktën një herë në javë. John F. Kennedy ishte presidenti i parë katolik i vendit.

Biden shpesh citon shkrime të shenjta, dhe nganjëherë mban një rruzare rreth kyçit të dorës së majtë nga Bazilika e Zojës së Guadalupe në Meksikë që djali i tij Beau kishte veshur ditën kur vdiq nga kanceri i trurit në 2015.

Kur Biden mori detyrën, Papa e uroi ngrohtësisht dhe tha se shpresonte që vendimet e presidentit të ri do të “udhëhiqeshin nga një shqetësim për ndërtimin e një shoqërie të shënuar me drejtësi dhe liri autentike”.

Duke pranuar se Biden i shkon pozicioni i Presidentit, Papa i uroi atij sukses në nxitjen e “mirëkuptimit, pajtimit dhe paqes brenda Shteteve të Bashkuara”.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!