Home Mirëqenia Izraeli gati të lëshojë dozën e 4-të të vaksinës COVID-19 për punonjësit e shëndetësisë dhe të moshuarit

Izraeli gati të lëshojë dozën e 4-të të vaksinës COVID-19 për punonjësit e shëndetësisë dhe të moshuarit

by E Ll

Një panel ekspertësh në Izrael kanë rekomanduar një dozë të dytë përforcuese të vaksinës COVID-19 për t’u dhënë të moshuarve, punonjësve shëndetësorë dhe atyre me sistem imunitar të komprometuar.

Kryeministri Naftali Bennett njoftoi rekomandimin, i cili është në pritje të miratimit nga ministria e shëndetësisë e Izraelit.

Bennett tha se masa për të autorizuar një dozë tjetër mbrojtjeje do të “na ndihmojë të kapërcejmë valën Omicron që po përfshin botën”, sipas The Jerusalem Post.

“Ky është prioriteti ynë kryesor për Omicron: Mbrojtja e të rriturve që janë më të cenueshëm dhe mbajtja e stafit mjekësor të sigurt”, shkroi ministri i shëndetësisë Nitzan Horowitz në një postim në Twitter.

“Nuk ka nevojë të presësh. Shko vaksinohu.”

Sipas rekomandimit, izraelitët në tre kategoritë e identifikuara mund të marrin një dozë të katërt vaksine për aq kohë sa kanë kaluar katër muaj nga doza e tyre e tretë, e cila është përforcuesi i parë. Për banorët që nuk janë në fushën e shëndetësisë dhe nuk janë të imunizuar, duhet të jenë mbi 60 vjeç për të marrë përforcuesin e dytë.

Bennett tha se Izraeli është vendi i parë në botë që autorizon një dozë të dytë përforcuese.

“Në një situatë si kjo, nëse nuk veproni menjëherë, humbisni trenin,” tha ekspertja e sëmundjeve infektive dhe profesoresha Dr. Galia Rahav, sipas CNN.

Zyrtarët thonë se më shumë se 150 raste të Omicron u raportuan në Izrael të martën. Pothuajse të gjithë personat e vaksinuar në Izrael kanë marrë vaksinën kundër koronavirusit të Pfizer.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!