Home News Ish gjenerali thotë se Izraeli ishte i përfshirë në vrasjen e komandantit iranian Qassem Soleimani

Ish gjenerali thotë se Izraeli ishte i përfshirë në vrasjen e komandantit iranian Qassem Soleimani

by E Ll

Qeveria izraelite luajti një rol në vrasjen e komandantit iranian Qassem Soleimani pothuajse dy vjet më parë, sipas njeriut që drejtoi degën e inteligjencës ushtarake të vendit.

Gjenerali izraelit në pension Tamir Hayman tha në një intervistë me revistën Malam se vendi, në fakt, luajti një rol në vrasjen e Soleimanit në janar 2020.

Është hera e parë që një zyrtar i lartë izraelit konfirmon përfshirjen e vendit në vrasje. Soleimani u vra gjatë një sulmi me dron amerikan më 3 janar 2020, jo shumë larg Aeroportit Ndërkombëtar të Bagdadit.

Revista Malam botohet nga Qendra e Trashëgimisë dhe Përkujtimit të Inteligjencës Izraelite.

Në fjalët e tij, Hayman tha se Izraeli i furnizoi Shtetet e Bashkuara me inteligjencë përpara sulmit me dron.

Mijëra njerëz vajtojnë komandantin e Gardës Revolucionare iraniane Qassem Soleimani gjatë funeralit të tij në Teheran, Iran, më 6 janar 2020.

Në kohën e vdekjes së tij, Soleimani ishte udhëheqësi për një kohë të gjatë i Forcës Quds të Gardës Revolucionare iraniane, e cila është përcaktuar nga Shtetet e Bashkuara si organizatë e huaj terroriste.

Qeveria e SHBA-së ka akuzuar grupin për kryerjen e sulmeve në Irak dhe gjetkë në Lindjen e Mesme, duke rezultuar në vdekjen e qindra personelit ushtarak amerikan dhe aleat.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!