Home Mirëqenia Interesante : Jemi të rrethuar nga “psikologë”.

Interesante : Jemi të rrethuar nga “psikologë”.

by E Ll

Sot do të diskutojmë për tre ngjyrat më të fuqishme dhe se si ndikojnë në mendjen e njeriut. I hasim kudo, duke filluar nga moda e deri në biznes. Kur të kesh mbaruar së lexuari këtë postim, ka të ngjarë që të jesh në gjendje të përdorësh disa nga njohuritë në jetën private dhe në punë.

E zeza

E zeza në formën e saj më të pastër mund të krijohet vetëm në mungesë të të gjitha ngjyrave dhe dritës. Prandaj, nuk është domosdoshmërisht një ngjyrë në kuptimin e vërtetë të termit “ngjyrë”. Kur është fjala për të ndikuar në psikikën njerëzore shpesh diskutohet se e zeza dhe e bardha janë ngjyrat më me ndikim por emocionet arrijnë të nxisin tek ne janë jashtëzakonisht larg me njëra-tjetrën.

Edhe pse errësira, frika, vdekja dhe ndjenja e parashikimit i atribuohen ngjyrës së zezë, ajo provokon gjithashtu një sërë emocionesh pozitive, në mjediset e duhura sigurisht. E zeza shoqërohet me fuqinë, frikën, misterin, forcën, autoritetin, elegancën, formalitetin, vdekjen, të keqen dhe agresionin, autoritetin, rebelimin dhe sofistikimin.

E kuqja

E kuqja është një ngjyrë e gjithanshme, shumë e fuqishme dhe me ndikime të ndryshme. Në varësi të hijes dhe shkëlqimit, ato ndikime mund të ndryshojnë shumë. E kuqja, ngjyra e gjakut dhe e zjarrit, shoqërohet me kuptimet e dashurisë, pasionit, dëshirës, nxehtësisë, epshit, ndjeshmërisë, romancës, gëzimit, fuqisë, udhëheqjes, guximit, fuqisë, vullnetit, zemërimit, ligësisë, pasurisë dhe vendosmërisë.

Ndikimi i saj në psikologjinë njerëzore varet shumë nga situata specifike, ndikimet dhe perceptimet e tjera socio-kulturore.

E bardha

Së fundmi, e bardha. Ka praktikisht çdo ngjyrë në të, por e ngjashme me të zezën, e bardha gjithashtu mund të përkufizohet si mungesë e ngjyrës së dukshme. Duke qenë e kundërta e të zezës në çdo kuptim të fjalës, është për t’u habitur se sa mirë e bardha dhe e zeza kanë punuar gjithmonë së bashku: në terapi, në botën e argëtimit dhe biznesit.

Nëse flasim në mënyrë universale, asnjë ngjyrë tjetër nuk ka ndikim më pozitiv në psikologjinë njerëzore sesa e bardha. Kjo është arsyeja pse është zgjedhja standarde e ngjyrës në klinika dhe spitale. E bardha lidhet me pastërtinë, pafajësinë, dritën, mirësinë, parajsën, sigurinë, shkëlqimin, ndriçimin, mirëkuptimin, pastërtinë, besimin, fillimet, sterilitetin, spiritualitetin, mundësinë, përulësinë, sinqeritetin, mbrojtjen, butësinë, dhe perfeksionin. Në disa kultura, e bardha mund të lidhet me një ndjenjë humbjeje. Në rrethana të caktuara e bardha mund të nënkuptojë dhe izolim ose mërzi.

Epo, pothuajse çdo gjë në jetë është çështje perspektive.

Përdorimi i Psikologjisë së Ngjyrave në Biznes

Përdorimi i psikologjisë së ngjyrave është i përhapur në të gjitha sektorët e biznesit. Zgjedhja e ngjyrës së duhur është vendimtare për paketimin produktiv të biznesit. Në një treg konkurrues ku të gjithë përpiqen të tërheqin vëmendjen e konsumatorit me ngjyra tërheqëse, duke ditur se cilat nuanca funksionojnë mirë së bashku dhe cilat ngjyra tërheqin psikikën e konsumatorëve të synuar, është kritike për rritjen e shitjeve.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!