Home Flokët Flokët kanë ADN ??? Ja çfarë zbuluam …

Flokët kanë ADN ??? Ja çfarë zbuluam …

by E Ll

Ashtu si lëkura, gjithashtu dhe flokët plaken. Por si mund ta ngadalësosh?

Çdo person ka një lloj dhe strukturë unike flokësh. Flokët që rriten nga lëkura e kokës gjithmonë do të jenë struktura e vërtetë e flokëve të tu. Edhe nëse bën një trajtim drejtues, ai do të ndikojë vetëm në pjesën e poshtme, deri diku tek gjysma e flokëve. Kjo do të thotë se nëse ke flokë natyrisht të valëzuar ose kaçurrelë, ata ende do të rriten në atë mënyrë.

Sidoqoftë, meqenëse flokët gjithashtu plaken çdo ditë, pavarësisht nga mosha, mund të vësh re ndryshime – nga struktura në trashësi – kështu që kur të arrish fundin e të 30 -tave të njëjtat produkte, këshilla dhe teknika stilimi që përdorje në të 20 -at nuk do të punojnë më.

Ne nuk mund ta ndalim kohën por ka mënyra për të mbrojtur flokët nga plakja e shpejtë, dhe në mënyrë të ngjashme me kujdesin e lëkurës, çelësi për kujdesin e flokëve kundër plakjes fillon me praktikimin e zakoneve të duhura.  Për të zbuluar se çfarë po ndodh saktësisht me folikulat tona ndërsa plakemi vazhdo të lexosh.

Fillimisht, çfarë është ADN -ja e flokëve?

ADN -ja e flokëve përbëhet nga materiali gjenetik i përdorur si blloqe ndërtimi për flokët tanë. Folikueli i flokëve përmban ADN të acidit nukleik, ndërsa boshti i flokëve përmban ADN mitokondriale. Ai siguron informacione thelbësore që formojnë bazën se si rriten flokët tanë, duke kontribuar në ngjyrën, strukturën, forcën dhe përgjigjen ndaj dëmtimeve UV.

Aktualisht nuk është e mundur të ndryshosh përgjithmonë blloqet ndërtuese të ADN -së flokëve (d.m.th., duke shkuar nga flokë të drejta në kaçurrela), përveç rastit nëse ka një mutacion nga një sëmundje si kanceri. Sidoqoftë, është e mundur të prishësh lidhjet në flokë të cilat japin strukturë, dhe kjo është arsyeja pse lloji i flokëve mund të ndryshojë gjatë gjithë jetës.

Si plaken flokët?

Ashtu si me lëkurën, dëmtimi i ADN -së së flokëve mund të grumbullohet me moshën. Me të drejtë,  shumë njerëz janë të zënë me minimizimin e shenjave të plakjes në fytyrë, qafë dhe duar, ata harrojnë t’i kushtojnë vëmendje kokës së tyre, e cila plaket me të njëjtën ritëm dhe ndeshet me stresin e përditshëm si lëkura jonë.

Nga stilet e flokëve tepër të parehatshme e deri tek larja me ujë shumë të nxehtë, stresuesit mjedisorë mund të ngadalësojnë lëndët ushqyese dhe rrjedhjen e gjakut në lëkurën e kokës, e cila, sigurisht prish rritjen e flokëve dhe ndikon në ADN -në e flokëve.

Teksa plakemi, qelizat në folikulat e flokëve tanë që prodhojnë melaninë ose pigment gradualisht zvogëlohen, duke bërë që fijet e reja të flokëve të rriten të pa pigmentuara ose të bardha.

Gjithashtu kur ADN -ja e flokëve plaket, flokët mund të ndihen më të thatë dhe më të trashë, por kjo gjë nuk shenjon një ndryshim të vërtetë të strukturës. Në realitet, gjëndrat dhjamore, të cilat janë ngjitur në secilën gjëndër të flokëve, thjesht fillojnë të sekretojnë më pak vaj se më parë dhe flokët thinjen.

Me fjalë të tjera, është thelbësore të kujdesesh për lëkurën e kokës në mënyrë që të shmangësh dobësimin e integritetit natyror të ADN-së së flokëve.

Cili lloj ADN -je plaket më shpejt?

Sipas stilistëve dhe trikologëve, teksturat kaçurrela dhe me onde janë lloji më i brishtë, sepse kthesat krijojnë pika të dobëta në flokë. Kur kjo kombinohet me zakonet e përditshme të përdorimit të nxehtësisë, larjes dhe produkteve kimike sigurisht që ndikojnë në gjendjen e fytyrës. Është e rëndësishme që këto lloje flokësh të përdorin rregullisht përbërës të mirë, hidratues dhe ushqyes intensiv në rutinën e tyre.

A mund ta parandalojmë plakjen e flokëve?

Përgjigja është po dhe jo.

Gjenetika natyrisht luan një rol të madh në mënyrë rreth plakjes së ADN -së flokëve. Sidoqoftë, shkalla e ndryshimit mund të kontrollohet nga gjëra të tilla si dieta, mënyra e jetesës dhe zakonet e përgjithshme të stilimit të flokëve.

Për të ndihmuar ADN -në e flokëve të plaket sa më shëndetshëm -dhe ngadalë -sa të jetë e mundur, është thelbësore të ruash kujdesin e duhur të kokës, të kthesh lagështinë në kutikulën e flokëve, të kufizosh stilimin me nxehtësi dhe të menaxhosh stresuesit e tjerë mjedisorë.

Ajo që është më e rëndësishmja është mënyra sesi e trajton flokun. Nëse fillon përdorimin e produktit të duhur shëndeti i flokëve do të përmirësohet dukshëm.  Një produkt i krijuar për të nxitur rritjen e flokëve dhe formuluar me përbërës të cilët nuk kanë efekte anësore është SOLIDUM.

SOLIDUM lufton kundër infeksioneve bakteriale si ato të shkaktuara nga Staphylococcus aureus, që bëhen aktive nga lëkura në skalp dhe shkaktojnë dëmtim të folikulës. 

MËSO MË SHUMË DUKE KLIKUAR KËTU :

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!