Home Kuriozitet Familja gjen një gjarpër helmues brenda pemës së Krishtlindjes

Familja gjen një gjarpër helmues brenda pemës së Krishtlindjes

by E Ll

Zakonisht ekziston një ndjenjë gëzimi për atë që fshihet poshtë pemës së Krishtlindjes, por për një familje festive surpriza më e madhe qëndronte në degët lart.

Rob dhe Marcela Wild nuk humbën kohë dhe thirrën një profesionist pasi zbuluan një nga gjarpërinjtë më helmues të Afrikës të fshehur në shtëpinë e tyre në Afrikën e Jugut të premten.

Pasi e kishin dekoruar pemën vetëm disa orë më parë, ata panë macet e tyre duke i ngulur sytë në degët e saj.

Rob Wild, një tregtar britanik i tregut të aksioneve, i cili u shpërngul me gruan e tij nga Kosta Rika në Afrikën e Jugut 18 vjet më parë, i tha CNN të martën: “Macet po shikonin në pemë dhe gruaja ime tha “ndoshta ka një mi atje diku”.

Ata së shpejti zbuluan një kafshë mjaft të ndryshme që shikonte mbrapa, megjithatë — një boomslang.

“Nuk e dija se çfarë ishte në atë kohë, por më pas kërkova në Google se çfarë janë gjarpërinjtë në zonën tonë dhe doli menjëherë si një boomslang. Mendova ‘i shenjtë Moisiu, ky është mbreti i të gjithë gjarpërinjve helmues’,” 55 – tha vjeçari.

Boomslang njihet si një specie e turpshme, por është një nga më helmuesit në Afrikë. Helmi i kafshës shkakton hemorragji dhe mund të jetë fatal për njerëzit në sasi të vogla.

Gjuajtësi i gjarpërinjve Gerrie Heyns konfirmoi identitetin e kafshës kur mbërriti në pronën e familjes në Robertson, Kepi Perëndimor, menjëherë më pas. Gjarpri ishte femër dhe midis 1.3 metra (4.3 këmbë) dhe 1.5 metra (4.9 këmbë) i gjatë, tha Heyns për CNN të martën.

Gjarpritësi Gerrie Heyns e gjeti gjarpërin nga pema e familjes.

Ai tha se e udhëzoi familjen që të qëndronte larg pemës, por të “mbanin sytë te gjarpri” deri në mbërritjen e tij.

“Gjarpri qëndroi në pemë për dy orë derisa arrita atje,” tha Heyns. Ai përdori “darë gjarpëri” për ta vendosur atë në dysheme, ku ishte “më e lehtë për t’u trajtuar”, shtoi ai.

“Sapo e kisha nën kontroll, familja erdhi menjëherë për të parë gjarprin. Ai nuk u përpoq të kafshonte apo të ishte në mbrojtje sepse nuk i dhashë asnjë arsye. Një moment i frikshëm u shndërrua në një moment emocionues për fëmijët,” tha Heyns. .

Më pas e mbajti pas qafës dhe e vendosi në një “tub gjarpri”. Ndërsa po errësohej, Heyns e mori zvarranikën në shtëpi ku e vendosi përkohësisht në një strehë gjarpërinjsh përpara se ta lironte përsëri në natyrë të dielën.

Heyns tha se gjarpri do të kishte hyrë në pronë në kërkim të ushqimit, ujit dhe strehimit.

“Ndoshta kur pa lëvizjen e parë u përpoq të arratisej në vendin e fshehtë më të afërt që ishte pema,” tha ai.

Heyns, i cili ka hequr qindra gjarpërinj nga shtëpitë e Afrikës së Jugut, tha se kafshimet nga një boomslang janë të rralla.

Heyns tha se në tetë vitet e tij si gjuetar profesionist, ai ishte kafshuar vetëm një herë — dhe kjo ishte për shkak se ai nuk e kishte kuptuar se kafsha ishte qëlluar dhe po vepronte në mbrojtje.

“Ata (gjarpërinjtë) ngurrojnë të kafshojnë, por sapo janë demonizuar aq shumë,” shtoi ai.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!