Home News Elon Musk : ” Nëse OKB tregon si zgjidhet kriza e urisë në botë, do shes miliardë dollarë aksione Tesla. “

Elon Musk : ” Nëse OKB tregon si zgjidhet kriza e urisë në botë, do shes miliardë dollarë aksione Tesla. “

by E Ll

Elon Musk, personi më i pasur në botë, thotë se do të shesë 6 miliardë dollarë aksione të Tesla-s dhe do t’i dhurojë të ardhurat për agjencinë e ushqimit të Kombeve të Bashkuara nëse mund të tregojë se si paratë do të zgjidhin urinë në botë.

Deklarata e tij erdhi pasi Drejtori Ekzekutiv i Programit Botëror të Ushqimit të OKB-së, David Beasley sfidoi Musk, Jeff Bezos dhe miliarderë të tjerë në një intervistë për CNN javën e kaluar, duke u bërë thirrje atyre që të “çoheshin një herë” për t’i dhënë fund urisë.

Në intervistë, Beasley tha se miliarderët mund të japin “6 miliardë dollarë për të ndihmuar 42 milionë njerëz.”

“Nuk është e komplikuar,” tha ai.

Ato para do të ishin afërsisht 2% e pasurisë së Musk, gati 300 miliardë dollarë, sipas Forbes. Pasuria e tij dhe e shumë multimiliarderëve amerikanë është rritur me shpejtësi gjatë pandemisë COVID-19, falë rritjes së aksioneve dhe kapitalit në shtëpi, edhe më shumë se përpara se të godiste virusi.

Themeluesi i SpaceX postoi të dielën në Twitter: “Nëse WFP (World Food Programme) mund të përshkruajë në këtë temë në Twitter saktësisht se si 6 miliardë dollarë do të zgjidhin urinë në botë, unë do të shes aksionet e Tesla-s tani dhe do ta bëj atë”.

“Por duhet të jetë kontabilitet me burim të hapur, në mënyrë që publiku të shohë saktësisht se si shpenzohen paratë,” shtoi ai.

Në vitin 2020, agjencia mori 8.4 miliardë dollarë donacione, të cilat sipas saj ishin 5.3 miliardë dollarë më pak se kërkesat e saj. Donatorët kryesorë të saj përfshijnë Shtetet e Bashkuara, Gjermaninë dhe Mbretërinë e Bashkuar.

Beasley iu përgjigj Musk në Twitter, duke shkruar 6 miliardë dollarë nuk do të zgjidhin urinë në botë, “por do të parandalojë paqëndrueshmërinë gjeopolitike, migrimin masiv dhe do të shpëtojë 42 milionë njerëz në prag të urisë. Një krizë e paprecedentë dhe një stuhi perfekte për shkak të Covid/konfliktit/krizave klimatike.”

Ai gjithashtu ofroi të takohej me Musk për të diskutuar këtë temë.

“Ju lutemi publikoni shpenzimet tuaja aktuale dhe të propozuara në detaje në mënyrë që njerëzit të shohin saktësisht se ku shkojnë paratë”, tha Musk në një përgjigje në Twitter. “Rrezet e diellit janë një gjë e mrekullueshme.”

Ka mbetur e paqartë nëse do të caktohet një takim.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!