Home Kuriozitet Edhe politika shpërngulet në internet. Donald Trump themelon një rrjet të ri social.

Edhe politika shpërngulet në internet. Donald Trump themelon një rrjet të ri social.

by E Ll

Donald Trump po lançon një platformë të re të mediave sociale për të “kundërshtuar tiraninë e teknologjisë së madhe”.

sh -presidenti amerikan – i cili u ndalua të qenuri përdorues i Twitter dhe Facebook në fillim të këtij viti – thotë se ai planifikon të ndajë mendimet e tij me botën në TRUTH Social.

Aplikacioni do të lansohet në vitin e ri, me një version beta që do të dalë në Nëntor. Foto TMG

Duke shpallur planet e tij, Trump shtoi: “Ne jetojmë në një botë ku talebanët kanë një prani të madhe në Twitter, por presidenti juaj i preferuar amerikan është i heshtur.

“Kjo është e papranueshme. Unë jam i ngazëllyer për të dërguar të vërtetën time të parë në TRUTH Social shumë shpejt.”

75-vjeçari ka zbuluar gjithashtu se po krijon një kompani të re të quajtur Trump Media & Technology Group.

Ai gjithashtu shtoi: “Të gjithë më pyesin pse dikush nuk i kundërvihet Big Tech? Epo, ne do të jemi ata së shpejti!”

Nisja e kompanisë u konfirmua pas një marrëveshjeje bashkimi midis Trump Media & Technology Group dhe Digital World Acquisition. TMTG do të listohet në Nasdaq dhe ka tërhequr një vlerësim fillestar prej 632 milion £.

Kjo sigurisht zbehet në krahasim me pëlqimet e Facebook, i cili ka një kapitalizim tregu prej 700 miliardë paund.

Vizitorët do të ftohen të fillojnë testimin e TRUTH Social në Nëntor dhe faqja zyrtarisht do të nisë në 2022.

Ndalimi i tij në Twitter është i përhershëm, ndërsa atij i është ndaluar përdorimi i Facebook për dy vjet.

Llogaria e ish-presidentit në Twitter u pezullua përgjithmonë në fillim të këtij viti.

Në maj, ai nisi një platformë tjetër të quajtur “Nga Tavolina e Donald J Trump” – por faqja e blogut u hoq pas më pak se një muaji.

Në korrik, Trump njoftoi se do të nisë një padi për veprime klasore kundër drejtuesve kryesorë të Facebook, Google dhe Twitter. Që nga largimi i detyrës, ai i ka kritikuar ndalimet si një akt të censurës politike. Pa dëshmi, Trump ka vazhduar të pretendojë se zgjedhjet presidenciale të vitit të kaluar ishin manipuluar kundër tij.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!