Home Mirëqenia Doktori japonez dëshiron t`i dhurojë botës pajisjen që shpëton jetë.

Doktori japonez dëshiron t`i dhurojë botës pajisjen që shpëton jetë.

by E Ll

Për Japoninë dhe për çdo vend të botës, do të jetë risi dhe vështirësi zgjidhja e çështjeve me të cilat do të përballemi në të ardhmen. Japonia është e angazhuar të jetë vendi i parë që dëshmon se është e mundur të rritet përmes inovacionit edhe kur popullsia e saj të bjerë.

Në kohën e virusit vdekjeprurës teknologjia japoneze duket sikur ka ardhur në kohën e duhur – së pari, një ventilator që mund të krijohet nga çdo printer 3D. Gjithashtu dhe një ekran 3D pa prekje, për të shmangur përhapjen e sëmundjeve infektive.

Frymëmarrje me printer 3D ???

Një mjek japonez ka krijuar një respirator, të përshtatur për përdorim në tokë duke përdorur teknologjinë hapësinore, i cili mund të krijohet me një printer 3D.

Një nga krijuesit, Dr Ishikita Naoyuki, thotë se kjo pajisje është revolucionare sepse nuk ka nevojë për energji elektrike për të funksionuar:

“Rrënjët e projektit tonë janë në prodhimin e një manikerie të anestezisë. Por në këtë kohë, me pandeminë Corona, ne kemi nevojë për një ventilator, kështu që ne thjeshtë ndamë sistemin tim.

“Një pompë këmbe e thjeshtë dhe kompresor ajri, ose ajër dhe oksigjen, janë të mjaftueshme për të operuar ventilatorin.”

Pajisja përbëhet nga vetëm katër pjesë të printuara. Hartimet për to u transmetuan në një printer 3D në bordin e Stacionit Hapësinor Ndërkombëtar. Kjo gjë tregoi se ventilatori mund të bëhet madje dhe përdoret gjatë misioneve të zgjeruara në hapësirë.

Pse jo? Sepse është diçka e natyrshme, të ndihmosh njerëzit. Pra, nëse i ndaj të dhënat, mund të shpëtojmë jetë.

Dr Ishikita dëshiron t’i ofrojë pajisjes falas botës

ASKA3D – ekrani pa prekje

Ekziston një shpikje tjetër që gjithashtu mund të zvogëlojë kontaktin gjatë pandemisë. Prodhuar në Hiroshima, bëhet fjalë për një ekran pa prekje me imazhe 3D që notojnë në ajër, të cilat mund t’i manipulosh me gishta.

E quajtur ASKA3D, projekton një ekran me kristale të lëngëta në ajër, si një hologram. Tashmë është duke u përdorur në muzetë, dyqanet dhe konventat. Kjo do të thotë se nuk transmeton asnjë sëmundje midis përdoruesve.

Ishte një udhëtim në Shinkansen që frymëzoi krijuesin e ASKA3D.

Otsubo Makoto nga Asukanet Co ishte duke parë një peizazh kur ideja goditi:

“Gjatë një udhëtimi pune, po shikoja përmes dritares së Shinkansen dhe pashë botën në 3D.”

“Unë kisha intuitën se nëse do të mund të ruaja informacionin e dritës në atë dritare të trashë 10 mm, në të vërtetë do të ishte e mundur të materializohej imazhi ajror.

“Potenciali është i kufizuar vetëm nga imagjinata e dikujt. Kinematë, vendet publike ku mblidhen shumë njerëz, makina biletash në stacionet e trenit, ATM, makina ose në mjedise të pista të fabrikave për të shmangur prekjen e paneleve me prekje.”Pa pasur nevojë të preket një ekran, ne shmangim konsumimin e tij, por mbi të gjitha parandalohet transmetimi i COVID 19 ose në të vërtetë edhe sëmundjeve të tjera që mund të transmetohen përmes prekjes së sipërfaqeve.

Sinjalistikë dixhitale
Revolucionarizimi i reklamave dixhitale

Restorante
Teknologji higjienike pa kontakt

Trajtim mjekësor
Panele të funksionimit me ekran të madh

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!