Home Marrëdhënie Dita Ndërkombëtare e Fëmijës Vajzë 2021…

Dita Ndërkombëtare e Fëmijës Vajzë 2021…

by E Ll

Udhëheqës të ndryshëm botërorë dhe agjenci të OKB -së postuan urime dhe mesazhe në mediat sociale për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve Vajzë 2021. Këtë vit, tema e ditës është ‘Brezi dixhital. Brezi ynë ‘. Faqja zyrtare në Twitter e UN Women postoi një citim nga astronautja dhe fizikantja amerikane, Sally Ride: “Vajzat e reja duhet të shohin modele në çfarëdo karriere që zgjedhin, vetëm në mënyrë një ditë ta imagjinojnë veten duke e bërë si punë.

Në adresën zyrtare në Twitter, UNICEF postoi, “Çdo vajzë ka të drejtë të ndjekë ëndrrat e saj dhe të zhvillojë çdo aftësi në dispozicion për të pasur sukses kudo.”

Sipas Kombeve të Bashkuara, Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve Vajzë përqendron vëmendjen në nevojën për të njohur sfidat me të cilat ballafaqohen vajzat dhe për të promovuar fuqizimin e tyre. Kjo datë gjithashtu synon të identifikojë dhe përforcojë zërat e vajzave adoleshente në nivel global.

Projekti më progresiv për avancimin e të drejtave të grave dhe vajzave – Deklarata e Pekinit dhe Platforma për Veprim – u miratua në 1995 gjatë Konferencës Botërore për Gratë në Pekin.

Më 19 Dhjetor 2011, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli 11 Tetorin si Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve Vajzë.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!