Home News Disa farmaci shesin teste të shpejta të pamiratuara për përdorim në shtëpi

Disa farmaci shesin teste të shpejta të pamiratuara për përdorim në shtëpi

by E Ll

Një dyqan i Priceline është një nga një sërë farmacish anembanë vendit që ka kryer teste të shpejta antigjene të destinuara për shitje me shumicë te profesionistët e shëndetësisë dhe i ka ripaketuar për shitje individuale me një fitim të shëndetshëm.

Administrata e Mallrave Terapeutike ka nisur një hetim pas raportimeve të përhapura për praktikën.

“TGA ka filluar hetimet mbi pretendimet se kompletet e testit COVID-19 po ripaketohen dhe rietiketohen në mënyrë të paligjshme,” tha një zëdhënëse në një deklaratë. “Shitësit me pakicë, shpërndarësit dhe të tjerët që po ripaketojnë ose rietiketojnë testet e shpejta të antigjenit COVID-19 duhet të sigurohen që ata janë të vetëdijshëm për detyrimet e tyre sipas Aktit të Mallrave Terapeutike.”

Të blera mezi nga konsumatorët para dhjetorit, testet e shpejta të antigjenit tani po hiqen nga raftet e kimistëve pasi qeveria federale dhe shtetet ndryshuan rregullat e testimit për të lejuar përdorim më të madh të testeve në shtëpi. Kërkesa u rrit gjithashtu pasi radhët e testimit falas të PCR në qytetet e mëdha u tejmbushën pas një rritjeje të madhe në rastet e variantit Omicron.

Më vete, Komisioni Australian i Konkurrencës dhe Konsumatorit po monitoron çmimet e testeve të shpejta të antigjenit dhe kryetari Rod Sims tha se ai do të “emëronte dhe turpëronte furnizuesit dhe shitësit me pakicë” që do të zbulohej se janë çmime të larta. Para Krishtlindjeve, testet individuale të shpejta të antigjenit shiteshin për nën 10 dollarë një test. Ata tani shiten deri në 30 dollarë – për këdo që ka fat që të gjejë një të tillë në magazinë.

Patology Technology Australia ishte në mesin e disa grupeve dhe individëve që u ankuan këtë javë në TGA për ndarjen e kompleteve të testimit me shumicë, të cilat nuk janë miratuar për vetë-testim dhe janë menduar të përdoren nga profesionistë mjekësorë ose në vende të tilla si shtëpitë e të moshuarve .

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!