Home Këshilla Dëmtimi i lëkurës: gjithçka që duhet të dini

Dëmtimi i lëkurës: gjithçka që duhet të dini

by admin

Nga gjenetika te dëmtimi nga dielli, çfarë po e dëmton lëkurën tuaj dhe çfarë të bëni në lidhje me të.

Lëkura juaj duron shumë. Çdo ditë, shkaktarët natyralë (të brendshëm) dhe mjedisorë (të jashtëm) ndryshojnë strukturën e tij nga brenda dhe nga jashtë. Me kalimin e kohës, këta faktorë çojnë në akumulimin e dëmtimit molekular në lëkurë, duke rezultuar përfundimisht në shenja të parakohshme të plakjes si hiperpigmentimi, vijat e holla dhe rrudhat.

Le të hedhim një vështrim më të afërt se si secili prej këtyre shkaktarëve ndikon në lëkurë dhe çfarë mund të bëni për to.

Shkaktarët e brendshëm

Procesi i brendshëm i plakjes është kryesisht i trashëgueshëm dhe drejtohet nga gjenet tona – kështu që mënyra më e mirë për ta adresuar atë është përmes kujdesit parandalues ​​të lëkurës. Plakja e brendshme në përgjithësi përfshin:

Ngadalësimi i qarkullimit qelizor dhe ritmet e rinovimit duke sjellë lëkurë të plakur

Prodhimi i pabarabartë i melaninës, duke çuar në hiperpigmentim

Ulja e aktivitetit dhjamor, duke sjellë vija të imëta dhe rrudha

Shkaktarë të jashtëm

Lajmi i mirë: këto janë gjëra që mund t’i kontrolloni! Thjesht duhet pak punë; zvogëlimi i ekspozimit tuaj ndaj shkaktarëve të jashtëm ka të bëjë me marrjen e vendimeve të shëndetshme për stilin e jetës. Disa shkaktarë të jashtëm përfshijnë:

Zakonet e stilit të jetës si pirja e duhanit, pirja e duhanit dhe një dietë jo e shëndetshme

Dëmtimi i rrezeve të diellit të shkaktuara nga rrezatimi ultraviolet nga mos mbajtja e kremit kundër diellit

Ekspozimi ndaj ndotjes si ozoni, smogu, tymi

Së bashku këto shkaktarë mund të shkaktojnë pigmentim të pabarabartë, rrudha, humbje të elasticitetit dhe shenja të tjera të plakjes. Ja se si mund ta parandaloni atë!

Bëni zgjedhje të shëndetshme si ngrënia e një diete të ekuilibruar, kufizimi i alkoolit dhe pirja e duhanit.

Vendos krem ​​rigjenerues!

Antioksidantë si Vitamina C neutralizojnë molekulat e dëmshme duke ndihmuar lëkurën të mbrohet nga stresorët dhe të riparojë dëmtimet ekzistuese. Për një shtim ultra të fuqishëm, provoni kremin rigjenerues REPARANDO nga SKIN NOVIS.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!