Home Këshilla Cilën temperaturë të ujit sugjerojnë mjekët për të bërë dush? Mjekët sugjerojnë këto 2 zgjidhje!

Cilën temperaturë të ujit sugjerojnë mjekët për të bërë dush? Mjekët sugjerojnë këto 2 zgjidhje!

by admin

Ka përfitime të dukshme si për dushet me ujë të nxehtë ashtu edhe për ato me ujë të ftohtë. Atëherë, çfarë duhet të bëni?

Adam Friedman, dermatolog, thotë se “në një botë ideale” duhet të bëni dush të vakët, që është më i tolerueshëm dhe më pas të vendosni një krem hidratues në lëkurë, direkt pas larjes.

Megjithatë, nëse doni të provoni ekstremet, ekziston një qasje tjetër. Mjekët e quajnë “dush kontrasti” dhe është një teknikë e zhvilluar nga dr. Sebastian Kneipp.

Në thelb, ajo çfarë duhet të bëni është: Të qëndroni në ujin më të ftohtë të mundshëm për 1 minutë. Pasi minuti të kalojë, të qëndroni për 1 minutë tjetër në ujin më të nxehtë që mund të duroni (pa e tepruar). Bëjeni këtë për 5 herë. 

Sipas mjekut, uji i ftohtë “ngushton enët e gjakut” dhe uji i nxehtë i hap ato.”Ky proces është i mirë për rigjenerim dhe detoksifikim”, shprehet Sebastian Kneipp

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!