Home Këshilla Cilat janë gabimet që po bëni me lëkurën tuaj? Çfarë nuk sugjerojnë dermatologët?

Cilat janë gabimet që po bëni me lëkurën tuaj? Çfarë nuk sugjerojnë dermatologët?

by Xh D
 • 1 – Po e lani fytyrën me sapun të thjeshtë për duart.
 • 2 – Po e prekni shpesh lëkurën, po shtrydhni puçrat dhe pikat e zeza me dorë etj.
 • 3 – Nuk aplikoni rregullisht krem dielli me faktor mbrojtës.
 • 4 – Nxitoni kur bëni rutinën e kujdesit ndaj lëkurës.
 • 5 – Përdorni shumë produkte me bazë alkooli.
 • 6 – Lejoni që telefoni juaj i pistë të prekë lëkurën.
 • 7 – E aplikoni scrub-in shumë fortë dhe shumë shpesh (eksfolimi).
 • 8 –  Hiqni dorë nga një produkt apo një rutinë shumë shpejt.
 • 9 – E lani fytyrën me ujë shumë shumë të nxehtë.
 • 10 – Eksperimentoni me trendet e TikTok pa kërkuar më tej për vlerën e tyre.
 • 11 – Nuk lani rregullisht furçat e makeup-it.
 • 12 – Nuk e hidratoni lëkurën rregullisht: Duke aplikuar krem hidratues, por edhe duke pirë mjaftueshëm ujë.
 • 13 – Qëndroni me orë të tëra në diell.
 • 14 – Nuk ndërroni shpesh këllëfët e jasëkut.
 • 15 – Flini zakonisht me flokë të lëshuar, duke lejuar që flokët të prekin fytyrën gjatë gjithë natës.
 • 16 – E fshini fytyrën shumë fort me peshqirë dhe përdorni peshqirë shumë të ashpër.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!