Home Këshilla Çfarë lloj lëkure ke dhe Trajtimi i duhur

Çfarë lloj lëkure ke dhe Trajtimi i duhur

by admin

Ekzistojnë katër lloje themelore të lëkurës së shëndetshme: lëkurë normale, e thatë, e yndyrshme dhe e kombinuar(mikse). Lloji i lëkurës përcaktohet nga gjenetika. Gjendja e lëkurës sonë mund të ndryshojë shumë në varësi të faktorëve të ndryshëm të brendshëm dhe të jashtëm që i nënshtrohet.

Lëkura normale

‘Normale’ është një term i përdorur gjerësisht për t’iu referuar një lëkure të ekuilibruar mirë. Termi shkencor për lëkurë të shëndetshme është eudermik. Zona T (balli, mjekra dhe hunda) mund të jetë pak me vaj, por sebumi dhe lagështia e përgjithshme janë të ekuilibruara dhe lëkura nuk është as shumë e yndyrshme as shumë e thatë.

Lëkurë të thatë

‘E thatë’ përdoret për të përshkruar një lloj lëkure që prodhon më pak sebum se lëkura normale. Si rezultat i mungesës së sebumit, lëkurës së thatë i mungojnë lipidet që i duhen për të ruajtur lagështinë dhe për të ndërtuar një mburojë mbrojtëse ndaj ndikimeve të jashtme.

Lëkurë e yndyrshme

‘E yndyrshme’ përdoret për të përshkruar një lloj lëkure me prodhim të shtuar të sebumit.

Lëkura e kombinuar

Lëkura mikse është, siç sugjeron vetë emri, lëkurë që përbëhet nga një përzierje e llojeve të ndryshme lëkurës.

Në varësi të llojit tuaj të lëkurës ju duhet gjithmonë të përdorni një krem hidratues. Kremërat me përbërës organik janë të përshtatshëm.

MERIDIEM by SKIN NOVIS është krem hidratues në formë spraj i përshtatshëm për çdo lloj lëkure.

MERIDIEM Hydrating Face Cream është zgjidhja për ta hidratuar, tonifikuar dhe për t’i dhënë shkëlqim lëkurës tuaj në mënyrë 100% organike.

Ky produkt prodhohet handmade me përbërës të certifikuar organik. Përmban bimën medicinale të kalendulës, sherebelës, rigonit dhe bar pezmit. Përmbajtja e lartë e bimëve medicinale e bëjnë MERIDIEM të hidratojë dhe dhurojë elasticitet lëkurës që nga javët e para të përdorimit.

Benefitet e MERIDIEM by SKIN NOVIS

·  Ruan elasticitetin e lëkurës dhe promovon prodhimin e kolagjenit

·  Hidraton dhe i jep shkëlqim lëkurës

·  Redukton inflamacionet në lëkurë sepse përmban vitaminë E, një agjent anti- inflamator

·  Parandalon photoaging (foto-plakjen) dhe redukton efektet negative të ekspozimit ndaj rrezeve ultraviolet (Diellit)

·  Redukton hiperpigmentimin e shkaktuar nga ekspozimi në diell, ndryshimet hormonale si shtatëzania, menopauza, gjithashtu medikamentet si kontraceptivët dhe ilaçet kimioterapeutike

·  MERIDIEM është një produkt ORGANIK dhe përmban bimë medicinale të certifikuara organike

·  Mund të përdoret nga të dyja gjinitë dhe nga të gjithë moshat, me përjashtim të personave alergjikë nga bimët.

·  Ju mund ta përdorni dy tre herë gjatë ditës

·  Kliko këtu për të porositur online MERIDIEM 

·  MERIDIEM – formati 50ml kushton €40

·  Bëhen dërgesa në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni e Veriut.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!