Home Flokët Çfarë i bën klori flokëve – Si ti mbrosh ato?

Çfarë i bën klori flokëve – Si ti mbrosh ato?

by admin

Vera është këtu dhe me ardhjen e ditëve më të gjata, netëve të ngrohta dhe shumë mundësive për notim vjen diçka më pak argëtuese: dëmtimi i flokëve nga klori sezonal që përdoret nga pishinat e trajtuara kimikisht.

Përveç diellit, klori është një nga arsyet më të zakonshme të dëmtimit të flokëve gjatë verës. Nëse e përdorni pishinën gjatë gjithë vitit, atëherë ky mund të jetë një shqetësim edhe më i madh, që zgjat përtej verës.

Si funksionon klori?

Pishinat e ujërave të ëmbla dhe pishinat e kripës përmbajnë klor. Dallimi i vetëm është se pishinat e ujërave të ëmbla kanë kimikate të ashpra që u shtohen atyre në sasi minimale, ndërsa pishinat e ujërave të kripura gjenerojnë klor nga klorur natriumi. Për fat të keq, uji i pishinës i patrajtuar mund të jetë jashtëzakonisht i rrezikshëm për të notuar për shkak të përhapjes së baktereve të dëmshme si E.coli. Pra, ndërsa flokët tuaj mund të mos e duan ujin me klor, përdorimi i tij siguron mos përhapjen e baktereve të rrezikshme.

Çfarë i bën klori flokëve?

Klori vepron si një dezinfektues dhe agjent zbardhues. Për të filluar, flokët tanë janë plot me vajra natyralë dhe klori (një agjent i ashpër kimik) mund t’i heq ato vajra menjëherë.

Klori është një kimikat i cili nuk është aspak miqësor me lëkurën dhe flokët. Sigurisht, përqendrimet në pishina janë mjaft të ulëta për të përjashtuar helmimin, por ato janë ende mjaft të larta për tu thithur nga flokët. Klori i than flokët tuaj, i ndan skajet dhe i bën shumë të prirur për tu këputur. Në disa raste, mund të ndryshojë ngjyrën natyrale të flokëve tuaj duke shkaktuar reagime kimike në flokët tuaj. Është e rëndësishme të theksohet se flokët e lyer dhe të trajtuar kimikisht mund të jenë veçanërisht të prekshëm ndaj rreziqeve të ujit të pishinës, të cilat mund të rezultojnë në flokë të brishtë dhe të dëmtuar.

Përfundimi është se klori reagon me flokët dhe lëkurën e lagur, pa marrë parasysh gjendjen. Kështu që pas seancave tuaja në pishinë, ju jo vetëm që mund të përjetoni flokë të dëmtuar nga klori, por edhe tharje të flokut. Mund të thajë skalpin tuaj, ta dobësojë dhe ekspozimi i shpesht ndaj klorit sjell zbokthin.

Si të mbroni flokët tuaj nga dëmtimi i klorit?

Është e qartë se klori nuk është miqësor me flokët. Atëherë, si mund të promovoni flokë të shëndetshëm ndërsa notoni? Përdorni kapele noti për të mos i ekspozuar të ekspozuar ndaj klorit.

Shpëlajini flokët

Nëse i lagni flokët me ujë të pastër përpara se të notoni në pishinë, do të parandaloni që uji i klorit të depërtojë thellë në flokët tuaj dhe t’i dëmtojë ato. Kur lani flokët, flokët thithin ujin, duke e bërë më të vështirë depërtimin e ujit të kloruar. Në këtë mënyrë, çdo dëmtim qëndron vetëm në sipërfaqe.

Hidratoni dhe mbroni flokët me produkte organike

Përdor spray rigjenerues që parandalon rënien e flokëve, forcon dhe mbron flokët e dëmtuar.

Përfundimi është se ju mund të shijoni verën në pishinë por sigurohuni që t’i mbani flokët të ushqyer dhe të hidratuar para, gjatë dhe pas notit në mënyrë që të mund të rigjenerohen shpejt!

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!