Home Këshilla Çfarë e shkakton zmadhimin e poreve dhe si të promovoni lëkurën e shëndetshme;

Çfarë e shkakton zmadhimin e poreve dhe si të promovoni lëkurën e shëndetshme;

by admin

Ka disa faktorë që ndikojnë në zhmadhimin e porove, në artikull po përmendim disa prej tyre.

Gjenetika – Gjenet janë faktori kryesor përcaktues i madhësisë së porëve

Dëmtimi i diellit – Kjo çon në degradimin e kolagjenit duke bërë që poret të duken më të mëdha

Mosha – Lëkura humbet elasticitetin e saj me kalimin e viteve duke rezultuar në zgjerim të poreve dhe duke i bërë atom ë të dukshme

Yndyra e tepërt – Shkakton bllokimin e poreve duke u oksiduar në to dhe duke i bërë ato të duken të zmadhuara

Si të promovoni lëkurën e shëndetshme:

Trajtimet në shtëpi të hulumtuara më sipër janë mënyra të mira për të zvogëluar pamjen e poreve. Por këto të më poshtmet mund të nxisin shëndetin e lëkurës së një personi:

Ushqimi i mirë: Marrja e bilancit të duhur të ushqyesve, Yndyrërave, Proteinave dhe Karbohidrateve ndihmon në përmirësimin e shëndetit të përgjithshëm. Kur një person ka një dietë të shëndetshme, kjo reflektohet në lëkurën e tyre.

Pirja e mjaftueshme e Ujit: Uji hidraton lëkurën e një personi nga brenda. Kjo ndihmon për të përmirësuar pamjen e lëkurës nga jashtë.

Ushtrimi i rregullt: Marrja e rregullt me ushtrime rrit rrjedhjen e gjakut në të gjitha pjesët e trupit, duke përfshirë lëkurën. Ushtrimi gjithashtu e bën një person të ketë djersitje, e cila është e mirë për shëndetin e lëkurës. Një studim i vitit 2001 zbuloi se djersa përmban një substancë antibiotike natyrore që ndihmon në mbrojtjen e lëkurës nga bakteret .

Gjithmonë duhet të lahet lëkura pas stërvitjes. Edhe pse djersitja është e dobishme për lëkurën, duke e lënë atë në sipërfaqe të saj mund të shkaktojë bllokime të mëtejshme të poreve.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!