Home Këshilla Çfarë duhet shmangur në lëkurë gjatë shtatzanisë, gjatë gjirit (ose nëse po përpiqeni për një fëmijë)?

Çfarë duhet shmangur në lëkurë gjatë shtatzanisë, gjatë gjirit (ose nëse po përpiqeni për një fëmijë)?

by E Ll

Po shkëlqen! Vetëm mendimi se një fëmijë është rrugës është adhurim. Megjithatë, i njëjti pluhur zanash (ahëm – hormonet) që na skuq faqet me atë “shkëlqimin e shtatzënisë” ndodh që gjithashtu të sjellë ndryshime të padëshiruara të lëkurës. Pra, në krye të një milion e një shqetësimeve që kalojnë nëpër trurin tënd si një mami e gatshme që tani jeni duke menduar për përbërësit e kujdesit të lëkurës dhe trajtimet e bukurisë për të shmangur ndërkohë që je shtatzënë, në gji ose duke u përpjekur.

Çfarë i ndodh trupit gjatë një periudhe të tillë?

Nëse po mendon për një produkt që ka funksionuar për lëkurën tënde njëherë e një kohë … epo mund të mos jetë më ajo që i duhet lëkurës gjatë këtij kapitulli të ri të jetës tënde. Lëkura bëhet shumë e ndjeshme dhe shpesh ndryshon strukturën dhe madje tonalitetin. Përdorimi i kimikateve të ashpra apo edhe rutina normale e kujdesit për lëkurën mund të lodhë fytyrën dhe të shkaktojë skuqje. Me këtë në mendje, është koha për të gjetur dhe përdorur një regjim të ri.

Problemi është se lëkura është mbrojtja në vijë të parë kundër toksikave të përditshme, por disa produkte janë të destinuara të depërtojnë në lëkurë duke hyrë potencialisht në qarkullimin e gjakut dhe ndoshta duke dëmtuar të voglën ose të voglin. Gjithashtu mund të ndikojnë dhe në ciklet hormonale dhe të ndërhyjnë në zhvillimin e organeve tek një fëmijë i palindur.

Ndërkohë që po përpiqesh të bësh më të mirën për t’u kujdesur për pronarin tënd të vogël, mund të zbulosh se edhe rreziku më i vogël i toksicitetit nga produktet e kujdesit të lëkurës nuk është në diskutim. Kështu që për të të ndihmuar ty dhe foshnjën të qëndroni të sigurt gjatë kësaj kohe emocionuese, ne po ju sjellim një ndarje të përbërësve kryesorë dhe trajtimeve për të shmangur gjatë shtatzënisë, gjidhënies.

Përbërësit e kujdesit të lëkurës për të shmangur gjatë shtatzanisë

1. Vajrat esencialë

Duke qenë substanca terapeutike e nxjerrë nga bimët, vajrat thelbësorë janë përgjithësisht të mirë për lëkurën. Ka një grusht vajrash që mund të vazhdohen të përdoren gjatë shtatëzënisë, për aq kohë sa jeni të kujdesshëm. Gjithmonë duhet të bësh kërkim të detajuar ose t`i drejtohesh një specialisteje për hollësi. Por, përgjithësisht eukalipti, piperi i zi, temjani, barbaroza, menteja ose ylang-ylang të holluara me vaj kokosi, rrushi ose bajameje të ëmbël janë të rekomandueshëm.

2. Kremra mbrojtës kimikë

Mos u shqetëson, sigurisht që mund të marrësh rreze~ ju ende mund të bëni banjo dielli! Kremrat kundër diellit në përgjithësi janë të padëmshëm por për të qenë më të sigurt, zgjidh një opsion krejt natyral që nuk depërton në lëkurë. Ekspertët rekomandojnë një krem dielli me bazë minerale sepse kështu sigurohet një pengesë fizike duke përdorur zinkun, që është një përbërës alternativ më i sigurt. Të mbron ty dhe bebin.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!