Home News Bejrut : Disa njerëz vriten nga të shtënat me armë

Bejrut : Disa njerëz vriten nga të shtënat me armë

by E Ll

Lajm i drejtpërdrejtë

Sipas Kryqit të Kuq Liban, të shtënat me armë kanë vrarë të paktën gjashtë persona dhe kanë plagosur më shumë se 30 të tjerë në Bejrut.

Ndërsa një tubim i organizuar nga lëvizjet Hezbollah dhe Amal për të kërkuar shkarkimin e hetuesit kryesor në shpërthimin e portit të vitit të kaluar u shndërrua në dhunë.

Qindra protestues u mblodhën në Pallatin e Drejtësisë në Bejrut të enjten, duke bërë thirrje për largimin e gjyqtarit Tarek Bitar, duke e akuzuar atë për njëanshmëri politike.

Të shtëna me armë u dëgjuan që vinin nga lagjja Tayoune aty pranë, duke shpërndarë protestuesit e zemëruar. Përplasjet mes fraksioneve në dukje rivale vazhduan për të paktën katër orë.

Identitetet dhe përkatësitë e sulmuesve nuk ishin të qarta menjëherë.

“Ushtria nxitoi të rrethojë zonën dhe të vendoset në lagjet e saj dhe hyrjen e tyre. Patrullat filluan ashtu si edhe kërkimi për sulmuesit për t’i ndaluar ata, ” thanë forcat e armatosura në një deklaratë.

Kryeministri Najib Mikati bëri thirrje për rivendosjen e qetësisë dhe paralajmëroi kundër përpjekjeve për të tërhequr Libanin në dhunë.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!