Home News Austri : Qytetarët e pavaksuar do të gjobiten mbi 15,000 dollarë

Austri : Qytetarët e pavaksuar do të gjobiten mbi 15,000 dollarë

by E Ll

Austria do të vendosë gjoba penale deri në 15,862 dollarë në vit nëse refuzojnë vaksinimin kundër COVID.

Lëvizja vjen mes një zhvendosjeje në pjesën më të madhe të Evropës drejt masave gjithnjë e më të ashpra për të goditur hezitimin e vaksinave mes frikës se pacientët Omicron do të mposhtin spitalet.

Sipas planeve të Austrisë për të bërë injeksione kundër koronavirusit të detyrueshëm nga shkurti e në vazhdim.

Vjen pasi numri i vdekjeve nga koronavirusi në Evropë mund të rritet me 700,000 të tjerë këtë dimër, ka paralajmëruar Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH).

Qeveria e udhëhequr nga konservatorët e Austrisë dha sot detaje të planit të saj për t’i bërë të detyrueshme vaksinat e koronavirusit, duke thënë se do të zbatohet për personat 14 vjeç e lart dhe të burgosurit përballen me gjoba deri në 3,965 dollarë çdo tre muaj.

Afërsisht 68 për qind e popullsisë së Austrisë është plotësisht e vaksinuar kundër COVID-19, një nga normat më të ulëta në Evropën Perëndimore.

Shumë austriakë janë skeptikë në lidhje me vaksinat, një pikëpamje e inkurajuar nga Partia e Lirisë së ekstremit të djathtë, e treta më e madhe në parlament.

Ndërsa infeksionet shënuan rekorde tre javë më parë, qeveria njoftoi një bllokim të katërt kombëtar dhe tha se do t’i bënte vaksinat të detyrueshme për të gjithë, vendi i parë i Bashkimit Evropian që e bën këtë.

Ministrja për çështjet kushtetuese Karoline Edtstadler tha: “Ne nuk duam të ndëshkojmë njerëzit që nuk janë vaksinuar. Ne duam t’i fitojmë ata dhe t’i bindim që të vaksinohen.”

Mandati i vaksinës, i cili duhet të miratohet nga parlamenti, do të fillojë në shkurt dhe do të zgjasë deri në janar 2024.

Ministri i Shëndetësisë Wolfgang Mueckstein tha: “Do të ketë afate tremujore të vaksinimit.

“Nëse nuk është kështu, do të hapet procedura. Në procedurë të rregullt, shuma e gjobës është 3600 euro (3965 dollarë).

“Si alternativë, autoritetet kanë mundësinë të vendosin një gjobë në procedura më të shkurtra menjëherë pas përfundimit të afatit të vaksinimit. Këtu shuma e gjobës është 600 euro.”

Do të ketë përjashtime për gratë shtatzëna dhe personat që nuk mund të vaksinohen për arsye mjekësore, shtoi ai.

Ndërkohë, Gjermania është vendosur të ndalojë njerëzit që nuk janë plotësisht të goditur nga dyqanet, baret dhe restorantet në atë që është quajtur si “bllokim për të pavaksinuarit”.Masat drakoniane vijnë ndërsa Gjermania lufton me një numër rekord të infeksioneve në mes të një vale të katërt COVID, me njësitë e kujdesit intensiv që do të arrijnë kapacitetin deri në Krishtlindje.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!