Home News Armeni : Punëdhënësit mund të pushojnë punonjësit e pavaksinuar

Armeni : Punëdhënësit mund të pushojnë punonjësit e pavaksinuar

by E Ll

Parlamenti i Armenisë miratoi të premten një ligj që do t’i lejojë punëdhënësit të pushojnë punëtorët që refuzojnë të japin prova të vaksinimit kundër COVID-19 ose një rezultat negativ të testit.

Ish fqinji sovjetik i Rusisë ka disa nga normat më të ulëta të vaksinimit në rajonin e Kaukazit.

Rregulli i ri vjen pas një urdhri të gushtit nga ministria e shëndetësisë, e cila kërkonte nga qytetarët armenë të siguronin punëdhënësit e tyre vërtetimin e vaksinimit ose një test negativ PCR çdo dy javë ose do të përballeshin me gjobë.

“Nëse punëmarrësi nuk jep certifikatën e vaksinimit, ose testin negativ për COVID-19, punëdhënësit i jepet e drejta të largojë punonjësin nga vendi i punës, t’i pezullojë pagën dhe ta pushojë punonjësin, nëse ai është i lirë për 10 ditë pune. për shkak të kësaj”, tha të premten Zëvendësministri i Punës dhe Çështjeve Sociale Ruben Sargsyan.

Kërkesa e re e vaksinimit nuk do të zbatohet për presidentin e vendit, kryeministrin, anëtarët e parlamentit ose Asamblenë Kombëtare, Avokatin e Popullit, gjyqtarët e Gjykatës Kushtetuese dhe një numër zyrtarësh të tjerë, tha Sargisani.

“Ky përjashtim është krijuar për arsye se këto pozita janë ose (institucionale), si në rastin e deputetëve parlamentar, ose bartësit e tyre emërohen në përputhje me Kushtetutën”, tha ai.

Armenia filloi fushatën e saj të vaksinimit masiv në prill me autoritetet që planifikojnë të vaksinojnë 700,000 nga 2.9 milionë qytetarët e vendit deri në fund të vitit. Megjithatë, vetëm 516,989 qytetarë ishin vaksinuar plotësisht deri më 6 dhjetor.Në Armeni, qytetarët mund të zgjedhin të vaksinohen me Sputnik V, AstraZeneca, CoronaVac, Sinopharm ose Moderna.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!